Pozostałe tematy » Jak oszukać komp
Odpowiedz do tematu

Przetwornice są dwie :shock: A zestaw jest bi , czyli jest przesłona na palniku , i za Boga nie wiem , co zrobić z drugą kostką reflektora .

Postaw piwo autorowi tego posta

roger110 napisał/a:
Przetwornice są dwie :shock: A zestaw jest bi , czyli jest przesłona na palniku , i za Boga nie wiem , co zrobić z drugą kostką reflektora .

To zrób fotki tego kompletu, bo instrukcja przedstawia zupełnie co innego.
pzdr

Adi202 napisał/a:
To zrób fotki tego kompletu, bo instrukcja przedstawia zupełnie co innego.

Dokładnie to co jest . Jak widzisz z controlera wychodzi jeden przewód , który podpina się przy reflektorze , pozostałe przewody są do przetwornic oraz zasilenie . I teraz w czym problem , jest tylko jeden przewód , który podłącza się do kostki lampy . Ale przy drugiej lampie też jest kostka , która w normalnym oświetleniu zasila drugi reflektor , po założeniu xenonów ona zostaje nie podłączona , bo nie ma jej do czego podłączyć , nie ma przecież żarówki , bo na jej miejscu jest palnik .
Wyjaśniłem 8-) .............. :?:

roger110 napisał/a:

Wyjaśniłem 8-) .............. :?:

Obawiam się, że tak. Wytłumacz mi jeszcze jak jest podłączona przesłona długich świateł.

Adi202 napisał/a:
Wytłumacz mi jeszcze jak jest podłączona przesłona długich świateł.

Podłączona jest pod kostkę w moim przypadku , lewego reflektora i z niej sygnał idzie do kontrolera , a on steruje przesłoną na obydwu palnikach

roger110 napisał/a:
Adi202 napisał/a:
Wytłumacz mi jeszcze jak jest podłączona przesłona długich świateł.

Podłączona jest pod kostkę w moim przypadku , lewego reflektora i z niej sygnał idzie do kontrolera , a on steruje przesłoną na obydwu palnikach

Więc na Twoim miejscu podłączyłbym to omijając ten kontroler. Każda z przetwornic i przesłonę podłączyłbym pod gniazdo H4. Inaczej tego nie zrobisz.

Oki , doki dzięki pokombinuję w takowym razie w ten deseń :roll:

roger110 napisał/a:
Oki , doki dzięki pokombinuję w takowym razie w ten deseń :roll:

Tu nie ma co kombinować. Do brązowego przewodu podłączasz jeden przewód przesłony i czarny przewód przetwornicy, do żółtego plus przetwornicy czyli czerwony i do białego to co zostanie wolne czyli drugi przewód przesłony. Na zasmażkę przełożyć przewód koloru żółtego przy tzw pająku na pin kl56 i po problemie.

:padam: Dzięki Szeryfie

nie za ma co. ;-)

Odpowiedz do tematu