Kostka tylnych drzwi problem
Witam mam problem z tylnymi drzwiami który polega na tym że fis nie widzi otwartych drzwi oraz nie świeci się lampka. Po wyciągnięciu kostki z słupka oraz drzwi okazało się że kable są innych kolorów inny kolor kabli w kostce drzwi niż w kostce słupka. Po podłączeniu nich nic to mi nie dało nadal nie działają funkcje i wywala mi błędy:
01562 - Rear Right Door
59-00 - Can't Unlock
01562 - Rear Right Door
61-00 - Won't De-Safe
01366 - Opened Due to Crash Signal
35-00 - -
Niestety nawet nie zgadza się ilość kabli ponieważ zostaje mi jeden nie podłączony kabel w kostce słupka o kolorze NIEBIESKO-SZARYM.
Jakieś podpowiedzi. poniżej zdjęcia kostki z opisem

jeśli problem jest tylko z FISem ale drzwi zamykaja sie tak jak powinny to wymień mikrostycznik w zamku.
Kolory przewodów się zgadzają. Po nich nawet można wywnioskować, że chodzi konkretnie o tylne prawe drzwi (dla oszczędności czasu mogłeś napisać o które drzwi chodzi). Krańcówkę otwarcia drzwi masz w obwodzie przewodu brązowego (masa) i zielonego z czerwonym indexem (wiązka drzwi) zielony z żółtym indexem (wiązka słupka)
P.S.
Pięknie zmasakrowałeś instalacje odcinając wtyczki.
NO niestety musiałem ją zmasakrować była nie do wyczyszczenia ponieważ była zalana smarem jakimś. Rozumiem że kabel który mi został w kostce słupka to ode pakietu oświetlenia którego moje drzwi nie posiadają.
| Donyakuza napisał/a: |
| NO niestety musiałem ją zmasakrować była nie do wyczyszczenia ponieważ była zalana smarem jakimś. Rozumiem że kabel który mi został w kostce słupka to ode pakietu oświetlenia którego moje drzwi nie posiadają. |
Jeżeli wtyczka była zalana smarem jakimś, to na pewno nie było w niej elektrokorozji i trzeba było zostawić w spokoju, ale wyszło jak wyszło.... Wolny przewód jest od podświetenia klamki otwarcia drzwi.
No dzięki za info już doczytałem w innym temacie

ale ogromne dzięki za info.
[ Dodano: Pon 21 Mar, 2016 22:44 ]
Powracam do tematu któryś kabel źle podpięty okazuje się że przy otwartym zamku drzwi i uchylonych drzwiach światło w drzwiach się nie zapala gdy natomiast drzwi są uchylone - otwarte i naduszę na zamykanie zamka centralnego światełko się zapala

czy to mikrostycznik czy złe podłączenie.