Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Delta CC
Czyli brakuje zasilania na klemie S
To znaczy gdzie ma być zasilanie, bo jest na pinie 3,7,5 oraz sterowanie stacyjką 4 inaczej nie chce grać
Powinno dziać się to przy braku napięcia na pinie nr3. Jeżeli odpinasz 5kę (biały przewód) i przestaje grać, to masz uszkodzenie w radiu.
Witam mam problem z radiem delta cc, a w zasadzie z włączaniem po kluczyku. Otóż mam włączone radio, po wyłączeniu kluczyka radio się wyłącza i ok, ale po włączeniu kluczyka radio nie włącza się automatycznie, tylko muszę wcisnąć i wycisnąć przycisk włączania. Przy wyłączonym kluczyku radio oczywiście można włązcyć i wyłączyć przyciskiem. Dzięki za wszelkie sugestie.
Sprawdź na początku stacyjkę - cienki czerwony przewód oznaczony jako 86s. Ten przewód idzie do radia na pin 4 i steruje załączeniem i wyłączeniem radia.
Sprawdzałem przy radiu i napięcie jest przy włączonej stacyjce a nie ma przy wyłączonej. Myślę, że coś chyba z radiem nie tak, bo na pinie od sterowania anteny muszę dać napięcie, bo inaczej nie włączy się, oraz z wyjścia antenowego nie wychodzi zasilanie na wzmacniacz, musiałem dać separator, aby napięcie szło do anteny.
Te radia - ta generacja nie posiada zasilania przedwzmacniacza antenowego przez przewód antenowy. Odłącz to co podłączyłeś do radia i sprawdź jak się zachowa.
Odłączałem, ale bez zmian. Ale separator nie powinien tworzyć problemów. Dodatkowa informacja, że jak wyłączę kluczyk i włączę w przeciągu 10 sek to jest ok, a jak później to już kicha.
A jak się zachowuje radio bez kluczyka? Gra przez 60min czy może dłużej?
przez godzinę i się wyłącza
| glinek94 napisał/a: |
| przez godzinę i się wyłącza |
Czyli brakuje zasilania na klemie S
| Adi202 napisał/a: |
|
Czyli brakuje zasilania na klemie S |
To znaczy gdzie ma być zasilanie, bo jest na pinie 3,7,5 oraz sterowanie stacyjką 4 inaczej nie chce grać
Klema S to pin nr4 jezeli tam jest napięcie, a radio się nie załącza, to masz uszkodzone radio.
Pin 3 i 7 to stałe zasilanie. Pin 5, to wyjście sterowania przedwzmacniaczem antenowym i w to miejsce nie podpina się 12V.
Pin 3 i 7 to stałe zasilanie. Pin 5, to wyjście sterowania przedwzmacniaczem antenowym i w to miejsce nie podpina się 12V.
OK dzięki, ale jeśli nie podepnę napięcia do pin 5 to nic nie gra, a jeśli podepnę to gra. Jeśli odepnę pin 5 to radio się wyłączy i muszę ponownie wpisać kod.
| glinek94 napisał/a: |
| OK dzięki, ale jeśli nie podepnę napięcia do pin 5 to nic nie gra, a jeśli podepnę to gra. Jeśli odepnę pin 5 to radio się wyłączy i muszę ponownie wpisać kod. |
Powinno dziać się to przy braku napięcia na pinie nr3. Jeżeli odpinasz 5kę (biały przewód) i przestaje grać, to masz uszkodzenie w radiu.
Odpowiedz do tematu