Car Audio » Delta CC
Odpowiedz do tematu
 Delta CC
Witam mam problem z radiem delta cc, a w zasadzie z włączaniem po kluczyku. Otóż mam włączone radio, po wyłączeniu kluczyka radio się wyłącza i ok, ale po włączeniu kluczyka radio nie włącza się automatycznie, tylko muszę wcisnąć i wycisnąć przycisk włączania. Przy wyłączonym kluczyku radio oczywiście można włązcyć i wyłączyć przyciskiem. Dzięki za wszelkie sugestie. ;)

Postaw piwo autorowi tego posta

Sprawdź na początku stacyjkę - cienki czerwony przewód oznaczony jako 86s. Ten przewód idzie do radia na pin 4 i steruje załączeniem i wyłączeniem radia.

Sprawdzałem przy radiu i napięcie jest przy włączonej stacyjce a nie ma przy wyłączonej. Myślę, że coś chyba z radiem nie tak, bo na pinie od sterowania anteny muszę dać napięcie, bo inaczej nie włączy się, oraz z wyjścia antenowego nie wychodzi zasilanie na wzmacniacz, musiałem dać separator, aby napięcie szło do anteny.

Te radia - ta generacja nie posiada zasilania przedwzmacniacza antenowego przez przewód antenowy. Odłącz to co podłączyłeś do radia i sprawdź jak się zachowa.

Odłączałem, ale bez zmian. Ale separator nie powinien tworzyć problemów. Dodatkowa informacja, że jak wyłączę kluczyk i włączę w przeciągu 10 sek to jest ok, a jak później to już kicha.

A jak się zachowuje radio bez kluczyka? Gra przez 60min czy może dłużej?

przez godzinę i się wyłącza

glinek94 napisał/a:
przez godzinę i się wyłącza

Czyli brakuje zasilania na klemie S

Adi202 napisał/a:

Czyli brakuje zasilania na klemie S

To znaczy gdzie ma być zasilanie, bo jest na pinie 3,7,5 oraz sterowanie stacyjką 4 inaczej nie chce grać

Klema S to pin nr4 jezeli tam jest napięcie, a radio się nie załącza, to masz uszkodzone radio.
Pin 3 i 7 to stałe zasilanie. Pin 5, to wyjście sterowania przedwzmacniaczem antenowym i w to miejsce nie podpina się 12V.

OK dzięki, ale jeśli nie podepnę napięcia do pin 5 to nic nie gra, a jeśli podepnę to gra. Jeśli odepnę pin 5 to radio się wyłączy i muszę ponownie wpisać kod.

glinek94 napisał/a:
OK dzięki, ale jeśli nie podepnę napięcia do pin 5 to nic nie gra, a jeśli podepnę to gra. Jeśli odepnę pin 5 to radio się wyłączy i muszę ponownie wpisać kod.

Powinno dziać się to przy braku napięcia na pinie nr3. Jeżeli odpinasz 5kę (biały przewód) i przestaje grać, to masz uszkodzenie w radiu.

Odpowiedz do tematu