Witam.
Powiedzcie mi przy jakiej temperaturze włacz wam sie visco?
I druga sprawa jaki maciie olej w silniku?
Rozmawialem ostatnio ze znajomym i radzil mi zebym zmienil olej na 10W60 ze on idealny do silników ktore sie przegrzewaja.
Pozdrawiam.
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[D11 V8] Temperatuta silnika, visco, olej
mój silnik jakoś się nie przegrzewa
u mnie wiskoza działa zaraz po uruchomieniu silnika natomiast wentylator załącza się tak jak powinien tzn. w ok. 95 st. Co do samego oleju to myślę ,że półsyntetyk to najrozsądniejsze rozwiazanie do naszych V-ek
Jak wyłączysz silnik to wentylator nadal chodzi czy automatycznie sie wyłącza?
W oleju głownie chodzi mi o ta koncówke W60 czy faktycznie jest taki dobry do naszych silników? Teraz mam mobila 10W40.
Pozdrawiam.
Nie powinien , jak jest za gorący , to wentylator powinien "chodzic" chwilę to trwa ale zawsze .
I jest ok.
nadal chodzi, wszystko zależy od temperatury silnika
| nico napisał/a: |
| Rozmawialem ostatnio ze znajomym i radzil mi zebym zmienil olej na 10W60 ze on idealny do silników ktore sie przegrzewaja. |
| Pasiak napisał/a: |
mój silnik jakoś się nie przegrzewa |
Jak wyłączysz silnik to wentylator nadal chodzi czy automatycznie sie wyłącza?
W oleju głownie chodzi mi o ta koncówke W60 czy faktycznie jest taki dobry do naszych silników? Teraz mam mobila 10W40.
Pozdrawiam.
| Jak wyłączysz silnik to wentylator nadal chodzi czy automatycznie sie wyłącza? |
| Teraz mam mobila 10W40. |
I jest ok.
Nie rozumiem pojęcia "które się przegrzewają".
Nie wiem co poeta ma na myśli, ale ostatnio przeszedłem z 5W30 na 10W40 oczywiście Castrol (oryginalny)
Jest to prawda, że 10W60 nadaje się do silników które mają wyższą temperaturę, ale jak dla mnie Vka do takich się nie zalicza ze względu na jej budowę silnika (aluminium).
Moim zdaniem nie powinieneś experymentować na silniku, bo można go łatwo uszkodzić.
pzdr
Jest to prawda, że 10W60 nadaje się do silników które mają wyższą temperaturę, ale jak dla mnie Vka do takich się nie zalicza ze względu na jej budowę silnika (aluminium).
Moim zdaniem nie powinieneś experymentować na silniku, bo można go łatwo uszkodzić.
pzdr
| Jak wyłączysz silnik to wentylator nadal chodzi czy automatycznie sie wyłącza? |
Odpowiedz do tematu