Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
brak świateł [Audi 100 c4]
Re: brak świateł [Audi 100 c4]
zacznij od stacyjki,mysle ,ze w kostce tkwi problem
Panowie mam duży problem bo nie mam świateł a ni kierunków mianowicie po przekręceniu kluczyka do zapłonu wszystko chodzi ale po odpaleniu nie ma mijania ani kierunkow sa tylko pozycyjne ale jak na wlaczonym szybko przekrece kluczyk w jedną i drugą zanim zdazy zgasnac to sie wlanczaja co robic?? jak by coś nie zaskakiwalo czasem normalnie sie uruchamiaja dodam ze rezalem światla wedlug scheatu od adiego i grało wszystko do dzisiaj
| Stratoss napisał/a: |
| Panowie mam duży problem bo nie mam świateł a ni kierunków mianowicie po przekręceniu kluczyka do zapłonu wszystko chodzi ale po odpaleniu nie ma mijania ani kierunkow sa tylko pozycyjne ale jak na wlaczonym szybko przekrece kluczyk w jedną i drugą zanim zdazy zgasnac to sie wlanczaja co robic?? jak by coś nie zaskakiwalo czasem normalnie sie uruchamiaja dodam ze rezalem światla wedlug scheatu od adiego i grało wszystko do dzisiaj |
A więc tak moje pytanie brzmi czy z lewej strony pod deską jak są bezpieczniki są jakieś przekaźniki ?? bo podczas przekrecania stacyjką do zapłonu jest tam charakterystyczny stuk i wszystko gra a jak nie stuknie to jest brak świateł mijania kierunków oraz wiatraka może bezpieczniki się sypią bo jak walilem w nie i ruszalem to za którymś razem wszystko chodziło ?? i jak się tam dostać do środka ?? za bezpieczniki ??
Światła są zależne tylko od stacyjki tak jak przekaźnik który w tym przypadku raz się załączy a raz nie. Wymień kostkę stacyjki i zacznie wszystko działać jak należy.
wszystko juz ogarnięte adi i pasiak mieliście racje kostka w stacyjce poszla po wymianie mam nawet światła drogowe myślalem że zespolony poszedł a tu miła niespodzianka dzieki panowie temat można zamknąć
niema problemu,najwazniejsze ze naprawione.pozdr