Skrzynie automatyczne » [B4 2.0] olej wymieniony!!!
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
 [B4 2.0] olej wymieniony!!!
Witam,
Dziś wymieniłem olej w swoim automacie,zajęło mi to ok.1,5 godziny, ale wymiana zakończona powodzeniem i uśmiech na twarzy po powrocie z jazdy próbnej.
Olej oczywiście Dextron II+filtr koszt ok.105 PLN.
Miałem trochę problemów z odkręceniem rurki bagnetu od miski olejowej,ale się uporałem,wykręcić trzeba było gdyż służy jako spust oleju, potem tylko miska w dół, demontaż i montaż filtra, czyszczenie miski (nawet nie miała metalicznego szlamu) i montaż,wlanie oleju i jazda próbna. ;audi; :-)

P.S.Wymieniłem oczywiście 4 litry oleju, za ok.1000 km. zamierzam wymienić kolejne 4 litry.

[ Dodano: Sob 03 Wrz, 2011 13:47 ]
Witam, po wymianie oleju w skrzyni zrobiłem ok.1000 km,zastanawiam się teraz czy wymienić kolejne 4 litry.Gdyż przy pierwszej wymianie olej nie był za bardzo brudny, również w misce nie było na ściankach metalicznego szlamu, no i skrzynia dobrze pracuje.
Jak myślicie???

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: [B4 2.0] olej wymieniony!!!
karlos2 napisał/a:

Witam, po wymianie oleju w skrzyni zrobiłem ok.1000 km,zastanawiam się teraz czy wymienić kolejne 4 litry.Gdyż przy pierwszej wymianie olej nie był za bardzo brudny, również w misce nie było na ściankach metalicznego szlamu, no i skrzynia dobrze pracuje.
Jak myślicie???

Jeżeli olej nie był długo wymieniany, to wymień go ponownie. Jeżeli jest nadal klarowny, to tego robić nie musisz.
pzdr

Postaw piwo autorowi tego posta

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi