Skrzynie automatyczne » Naprawa tiptronica kogo polecacie ?
Odpowiedz do tematu
 Naprawa tiptronica kogo polecacie ?
Cześć.

Mam przejechane już ponad 310 tys. Olej wymieniałem wraz z filtrem przy ok 280 tys. Od dłuższego czasy przy redukcji z 5 na 4 pojawia się objaw uderzenia jak i przy innych redukcjach na niższy bieg. Wyczytałem, że trzeba również zdemontować kasetę której wolałem nie ruszać.

Chciałbym wymienić olej z dobrym płukaniem skrzyni.

Pytanie: Czy możecie kogoś polecić z okolic Leszna lub województwa dolnośląskiego ?

Co myślicie o dynamicznej wymianie oleju w skrzyni? Warto szukać takiego warsztatu?

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: Naprawa tiptronica kogo polecacie ?
Jimy_GM napisał/a:
Cześć.

Mam przejechane już ponad 310 tys. Olej wymieniałem wraz z filtrem przy ok 280 tys. Od dłuższego czasy przy redukcji z 5 na 4 pojawia się objaw uderzenia jak i przy innych redukcjach na niższy bieg. Wyczytałem, że trzeba również zdemontować kasetę której wolałem nie ruszać.

Chciałbym wymienić olej z dobrym płukaniem skrzyni.

Pytanie: Czy możecie kogoś polecić z okolic Leszna lub województwa dolnośląskiego ?

Co myślicie o dynamicznej wymianie oleju w skrzyni? Warto szukać takiego warsztatu?

jak najbardziej warto, myślę,że najbardziej pomocny będzie tu Adi202 bo to jego rewir :mrgreen:

Adi kogo polecisz do skrzyni ?

Do Ciebie i tak będę chciał się umówić na wymianę wyświetlacza fis. (jak się nagrzeję zanika) ;audi;

Mam tu kumpla który się tym zajmuje ale... aktualnie jest bardzo zajęty bo składa mi skrzynię do mojej Vki. ;) Spoko ja problemu nie widzę. Jak coś to pomogę.

Adi202 napisał/a:
Mam tu kumpla który się tym zajmuje ale... aktualnie jest bardzo zajęty bo składa mi skrzynię do mojej Vki. ;) Spoko ja problemu nie widzę. Jak coś to pomogę.

To chociaż poświęcił by mi chwilę aby sprawdzić czy coś grubszego będzie czy remoncik trzeba robić. Podjechałbym w jakiś wpasowany termin (z Leszna teraz dalej mam :( :( )

A później będę umawiał się na grubą robotę jak będzie trzeba.

Jeżeli byłbyś zainteresowany, to mogę dać Ci nr telefonu i powołasz się na mnie.

To wyślij Adi na prv. Dzięki wielkie.

Odpowiedz do tematu