|
Przesunięty przez: roger110 Nie 14 Mar, 2010 01:43 |
Potrojny sygnal |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Czw 17 Gru, 2009 18:19 Potrojny sygnal
|
|
|
Kochani, szybka porada techniczna dla DenniS'ka.
Wsiadam dzis przy -8C do mojej A4 a tu po przekreceniu zaplonu potrojny dzwiek jak przy rezerwie paliwa w odstepach co 2 sekundy. Podejrzenia albo zbiek okolicznosci wskazuja na ABS bo kontrolka jakos zgasla pozniej. Mimo wszystko nie powtarza sie to przy ponownym odpaleniu za chwile. ABS funkcjonuja podczas hamowania i nic sie nie zaswieca na desce rozdzielczej po odpaleniu.
Czy ktos ma jakis pomysl co to moze byc? |
_________________ http://www.youtube.com/wa...feature=related
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 17 Gru, 2009 19:45
|
|
|
Przy potrójnej serenadzie buzera zawsze powinno towarzyszyć zaświecenie się kontrolki która obrazuje usterkę danego układu. Może to być układ hamulcowy czy chłodniczy. Jeżeli zdarzyło się to tylko raz, a szczególnie nie zapala się żadna z kontrolek, to nie przejmuj się tym. Nic nie zaszkodzi abyś przez jakiś czas dokładnie obserwował czy wszystko jest OK, ale uważam, iż to tylko czysty zbieg okoliczności.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 17 Gru, 2009 20:00
|
|
|
siemanko a czy oprócz sygnału kontrolka była to wykrzyknik na czerwono bo mi też tak się dzieje czasami i myślę że to akuma ciut za słaba |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 17 Gru, 2009 21:23
|
|
|
| piecka napisał/a: | | siemanko a czy oprócz sygnału kontrolka była to wykrzyknik na czerwono bo mi też tak się dzieje czasami i myślę że to akuma ciut za słaba |
Piecka u mnie nie te lata ja nie mam takich cudownych zegarow. Ale fakt mierzylem ostatnio swoj akumulator i cudowne urzadzenie Bat 121 powiedzialo mi, ze jest do wymiany. Hmmmm... Fakt a swiece grzaly sie bardzoooooo dluuuuugggoooooo.... |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 17 Gru, 2009 22:11
|
|
|
koleżko i tak mi się wydaje że to akuma pozd jak zmienisz to daj znać czy to to pozd |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 20:21
|
|
|
| piecka napisał/a: | | koleżko i tak mi się wydaje że to akuma pozd jak zmienisz to daj znać czy to to pozd |
No wiec tak mimo komunikatu "pip,Pip,pip" i kontrolki "ABS", VAG nie stwierdzil zadnego bledu.
Piecka laduje dzis akumulator wiec rano wyjdzie szydlo z worka, to dam znac. |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 21:02
|
|
|
czekam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 22:52
|
|
|
| rafi a4 napisał/a: |
A tak serio to nie wiem o co mu chodzi. |
Może faktycznie mówi Tobie siemano. Jedno piknięcie przy wyłączeniu zapłonu? Nigdy się z tym nie spotkałem. Po załączeniu jest to możliwe, ale po wyłączeniu zapłonu? |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 23:13
|
|
|
| rafi a4 napisał/a: | No tak mi czasem robi. Chociaż przyznam się, że czasem wita mnie / choć rzadko / jednym piknięciem... |
Jeżeli nie towarzyszy temu przyświecenie żadnej z kontrolek, to nie ma tragedii. Jedno piknięcie oznacza alert drugiej kategorii czyli brak np paliwa, płynu w spryskiwaczach itd. Trzy piknięcia oznaczają priorytet czyli awarię układu np hamulcowego.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 23:22
|
|
|
ja podejrzewałem niedomknięcie klapy bagażnika i to by mi się nawet sprawdzało...
VAG nie pokazuje rzadnych błędów. |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 23:25
|
|
|
| rafi a4 napisał/a: | ja podejrzewałem niedomknięcie klapy bagażnika i to by mi się nawet sprawdzało...
VAG nie pokazuje rzadnych błędów. |
VAG nie pokaże błędów jeżeli nie są one usterką. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 20 Gru, 2009 23:09
|
|
|
Kochani wszystko jasne. Temperatura ta sama warunki te same. Po doladowaniu akumulatora prostownikiem 4,5h problem z potrojnym "PIK" zniknal.
Piecka poniekat mial racje ale nie trzeba bylo wymieniac aku tylko go podladowac
Pozdrawiam |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.241, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |