Elementy silnika » 2,5 Tdi AKE ustawienie kąta wtrysku
Odpowiedz do tematu
 2,5 Tdi AKE ustawienie kąta wtrysku
Witam
Poszukuję informacji dotyczącej instrukcji ustawienia kąta wtrysku (pompa wtryskowa VP44). Może ktoś doradzi ?
Z góry dziękuję.

Postaw piwo autorowi tego posta

Co było grzebane ze kat do ustawienia pompe robiles rozrzad zmieniales :?:

Łukasz83 zlw napisał/a:
Co było grzebane ze kat do ustawienia pompe robiles rozrzad zmieniales :?:

Była robiona pompa Vp44. Kąt jest za późny, jest 3,4* ATDC

Kat powinien byc 2/2 do 2/4 bez vaga tego nie ustawisz mi tez pompe robili po zamontowaniu bylo to samo zły kat wtrysku do regulacj pojechałem do goscia ktory sie takimi zeczmi zajmuje i to ustawil w ciagu godziny jesli nie masz komputera i wiedzy o tym to sam nie rob bo jeszcze po gorszysz za ustawienie biora 150 zł i problem zgłowy chyba ze bedzie ci wyskakiwał bład 550 to zle pompa zrobiona miałem taki przypadek i dwa razy pompe rwalismy przez oszusta z warszawy ;-)

Łukasz83 zlw napisał/a:
Kat powinien byc 2/2 do 2/4 bez vaga tego nie ustawisz mi tez pompe robili po zamontowaniu bylo to samo zły kat wtrysku do regulacj pojechałem do goscia ktory sie takimi zeczmi zajmuje i to ustawil w ciagu godziny jesli nie masz komputera i wiedzy o tym to sam nie rob bo jeszcze po gorszysz za ustawienie biora 150 zł i problem zgłowy chyba ze bedzie ci wyskakiwał bład 550 to zle pompa zrobiona miałem taki przypadek i dwa razy pompe rwalismy przez oszusta z warszawy ;-)

Ale piszesz o kącie 2/2 lub 2/4 w kontekście logu 004 statycznego czy BS-a ? Akurat posiadam VAG-a i potrafię sprawdzić jaki jest kąt wtrysku. Byłem u miszcza który ustawił mi kąt wtrysku ale silnik chodzi zbyt "twardo" Kiedyś była instrukcja na A6 ale ja wcięło i nie mogę znaleźć.

logu 0004

Wystawiono 1 piw(a):
arek1313

Łukasz83 zlw napisał/a:
logu 0004

Dzięki. Trochę poszukałem i jednak znalazłem instrukcję jak powinno się wykonać ustawienie kąta wtrysku w VP44 na www.a6forum.pl/2-5-tdi-re...radnik-t44.html
Wydaje mi się że regulacja jest wykonana prawidłowo ale wykonałem zestaw logów. Wstawię w diagnostyce do oceny/ analizy.

Odpowiedz do tematu