1. Chciałbym dorobić sobie kluczyk "scyzoryk". Obecnie posiadam pilota w którym jednym guzikiem otwiera się i zamyka auto i jednocześnie steruje alarmem i kierunkowskazami. Nr pompki którą posiadam 4A0 862 257 A VDO. Po odłączeniu pompki nie działa centralny przy zamykaniu drzwi kluczykiem i oświetlenie wnętrza kabiny (czyli OK), jednak działa domykanie szyb z kluczyka (tak samo jak wtedy, gdz zamknę auto z pilota) oraz uzbraja się alarm który można włączyć/wyłączyć kluczykiem lub pilotem.
a) Co to kurde za pilot? chyba jakiś zamiennik który działa z centralką alarmu a nie z pompką centralnego
b) Więc muszę kupić pilota i inną pompkę? tylko jaką? A skoro zmienić trzeba pompkę to może połasić się o taką z funkcją płynnego ściemniania i rozjaśniania kabiny lub z innymi bajerami...:)
2. mam czujniki ruchu ale nie mam przycisk dezaktywacji ich, można to jakoś zrobić? Gdybym zmienił pilota to włączyłbym otwieranie/zamykanie szyb z pilota i taki przycisk mógłby się przydać...
3. Jak sprawdzić czy klapki nawiewu ciepłego powietrza są OK? Czyściłem nagrzewnice i czasami mocno grzeje a czasami lekko ciepłym, zależy jaki ma humor:)
4. Brzęczyk niezgaszonych świateł też nie działa, jak krańcówka będzie w porządku to jaki kupić brzęczyk żeby sygnał z niego był łagodny i pulsujący jak w dobrej klasy aucie a nie taki przeraźliwie piszczący
5. Oświetlenie kabiny kiedyś włączało mi się po otwarciu drzwi, a teraz po wyłączeniu zapłonu. WTF?
Sorry za taką litanię ale troche mi się tego nazbierało...