Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
100 C3 zamiana z 3 na 4-ro biegową skrzynię.
Re: 100 C3 zamiana z 3 na 4-ro biegową skrzynię.
lepiej pozostać przy tym co jest.
może i się da, ale po 28 latach modyfikować?
Witam mam pytanie bo posiadam w swojej 100-tce 3 biegowy automat i ostatnio zastanawiałem się nad zmianą jej na 4-ro biegowy , użytkuję to auto dość długo i raczej mi jeszcze posłuży i myślę że przy 4-ro biegowym było by mniejsze spalanie , silnik mniej obciążony. Czy jest taka opcja podmiany skrzyni (od jakiego modelu i z jakim oznaczeniem podejdzie) i czy koszta nie przerosną moich oczekiwań. Z obecną skrzynią chociaż ma już 28 lat nie miałem nigdy żadnych problemów i oczywiście nie chciałbym tego zepsuć.
| kapsel napisał/a: |
| Witam mam pytanie bo posiadam w swojej 100-tce 3 biegowy automat i ostatnio zastanawiałem się nad zmianą jej na 4-ro biegowy , użytkuję to auto dość długo i raczej mi jeszcze posłuży i myślę że przy 4-ro biegowym było by mniejsze spalanie , silnik mniej obciążony. Czy jest taka opcja podmiany skrzyni (od jakiego modelu i z jakim oznaczeniem podejdzie) i czy koszta nie przerosną moich oczekiwań. Z obecną skrzynią chociaż ma już 28 lat nie miałem nigdy żadnych problemów i oczywiście nie chciałbym tego zepsuć. |
| kapsel napisał/a: |
| nie chciałbym tego zepsuć |
może i się da, ale po 28 latach modyfikować?
A więc zostaje jak jest troszkę chcę ją odrestaurować
[ Dodano: Sro 18 Maj, 2016 16:52 ]
Witam ponownie odgrzeję temat ponieważ chyba skrzynia zaczyna mi wyć podczas jazdy przy prędkości między 60-80 później cichnie ale nie całkowicie. Naprawa raczej nie wchodzi w grę ze względu na koszta lepiej chyba poszukać używanej 3 biegowej takiej jaką mam lub 4-ro biegowej tylko czy przy tej drugiej nie wiąże się to z jakimiś właśnie modyfikacjami??
Z góry dzięki i pozdrawiam.
[ Dodano: Sro 18 Maj, 2016 16:52 ]
Witam ponownie odgrzeję temat ponieważ chyba skrzynia zaczyna mi wyć podczas jazdy przy prędkości między 60-80 później cichnie ale nie całkowicie. Naprawa raczej nie wchodzi w grę ze względu na koszta lepiej chyba poszukać używanej 3 biegowej takiej jaką mam lub 4-ro biegowej tylko czy przy tej drugiej nie wiąże się to z jakimiś właśnie modyfikacjami??
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Odpowiedz do tematu