Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[A6 C5 2.8] Wentylator i temperatura problem.
Witam mam problem otóż przy jakiej temperaturze powinien załączać się dodatkowy wiatrak ? U mnie dzieje się to przy 103.5 stopnia. Poza tym vag pokazuje na postoju 99 nawet 100 a zegary 90. Czujnik temperatury był wymieniany jakiś rok temu myślicie że uwalony ? Dodam że temperatura podczas nagrzewania rośnie normalnie na zegarach i vagu, różnica jest może z 5 stopni podczas nagrzewania.
dodatkowy czyli od klimy
Dokładnie ale temat raczej nie ważny. Niestety rozpadł się motor. Ma ogromne przedmuchy, bije biały dym w bagnet oraz w korek wlewu oleju po odkręceniu. Po ściągnięciu odmy i odpaleniu biały dym idzie z każdego otworu, stało się to po wywaleniu kątów bo się zapchały albo zbieg okoliczności. Auto odpala normalnie jeździ, ale ma ubytek mocy.
Cos pechowe masz te audi ale zycze powodzenia w reanimacj motoru
Nie reanimuje, właśnie poszło na żyletki. Wszystko było wymieniane na czas, niestety miałem ogromnego pecha ponieważ co chwila coś się sypało. Po wykonaniu pomiaru kompresji na 1 cylindrze wyszło aż 3 bary po tym reszty nawet nie sprawdzałem. W korek i bagnet walił dym jak by papieża wybrał:) Boli tylko to że naprawdę pchałem w to auto mnóstwo pieniędzy a ono się pięknie odwdzięczyło
no nic trudno, może następne będzie bardziej przyjazne
Trochę marzyłem o 2.7bt ale po przejściach z tą V trochę się zniechęciłem i się boje bo tam jest więcej sprzętu co się może popsuć.
no nic trudno, może następne będzie bardziej przyjazne
Trochę marzyłem o 2.7bt ale po przejściach z tą V trochę się zniechęciłem i się boje bo tam jest więcej sprzętu co się może popsuć.
nie ma co się zniechęcać, szczerze mówiąc to podziwiam Twoją decyzję bo ja jestem z natury zawziętych i zrobiłbym ten motor choćby dla zasady
jeszcze nigdy żadna maszyna mnie nie pokonała
Gdyby to był pierwszy motor to bym zrobił ale to już drugi w tym aucie i straciłem cierpliwość i chęci reanimacji. Pierwszy rozsypał się w podobnych okolicznościach i nie wiadomo czemu, widocznie trafiłem na mocno wyeksploatowane egzemplarze na tym jeździłem około 2 lat. Za te pieniądze co wsadziłem w to auto spokojnie 2 takie bym kupił ale uparcie stwierdziłem że zrobię i koniec no ale cóż chyba jednak stwierdził że go to nie interesuje i chce gdzie indziej
najgorszą wadą używanego uta jest poprzedni właściciel
Odpowiedz do tematu