Na poczatku chcialem sie przywitac bo jestem nowy.Panowie mam problem zapalila mi sie kontrolka silnika, kolega ma skaner dominator vw podlaczylem wyskoczyly 3 bledy
02083 message for delay request
01314 komputer sterujacy silnik utrzymanie predkosci uszkodzenie
18055.P1647 sprawdz kodowanie wersji jednostek w napedzie
dodam ze wszystkie kontrolki gasna oprocz tej jednej,auto jezdzi normalnie nie mozna sie do niczego uczepic.
Prosze o podpowiedzi.Z gory dziekuje.Pozdro.
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[a6 3.0 2006r] Kontrolka silnika i błędy
Re: Kontrolka silnika
wyglada to na brak komunikacji ze sterownikami lub ich złe kodowanie... bylo cos ostatnio robione przy niuni?
Zakladalem alarm z dodatkowym przyciskiem i przez m-c bylko ok ale od 3-4 m-c ta kontrolka
[ Dodano: Wto 22 Sty, 2013 17:23 ]
Zakladalem alarm z dodatkowym przyciskiem i przez m-c bylko ok ale od 3-4 m-c ta kontrolka .
a jak akumulator? proponowałbym podpiąć VASa i wykasować błędy
Kontrolka silnika
to jest bład spowodowany brakiem komunikacji z modułem sterujacym silnika co moze byc spowodowane np. usterką w okablowaniu ale nie musi... jak skanowałeś ta zabawka to sprawdzałes wszystkie systemy w samochodzie? Zegary tez sprawdzałeś? VAS to nowszy VAG którym powinienes diagnozowac swoją niunie aby miec pełny opis błedu.
Kontrolka silnika
| bastek71 napisał/a: |
| Na poczatku chcialem sie przywitac bo jestem nowy.Panowie mam problem zapalila mi sie kontrolka silnika, kolega ma skaner dominator vw podlaczylem wyskoczyly 3 bledy
02083 message for delay request 01314 komputer sterujacy silnik utrzymanie predkosci uszkodzenie 18055.P1647 sprawdz kodowanie wersji jednostek w napedzie dodam ze wszystkie kontrolki gasna oprocz tej jednej,auto jezdzi normalnie nie mozna sie do niczego uczepic. Prosze o podpowiedzi.Z gory dziekuje.Pozdro. |
| Pasiak napisał/a: | ||
terownikami lub ich złe kodowanie... bylo cos ostatnio robione przy niuni? |
[ Dodano: Wto 22 Sty, 2013 17:23 ]
Zakladalem alarm z dodatkowym przyciskiem i przez m-c bylko ok ale od 3-4 m-c ta kontrolka .
| bastek71 napisał/a: | ||||
[ Dodano: Wto 22 Sty, 2013 17:23 ] Zakladalem alarm z dodatkowym przyciskiem i przez m-c bylko ok ale od 3-4 m-c ta kontrolka . |
Tym skanerem wykasowalem bledy ale po 3 dniach zpowrotem sie zapalil silnik ale juz tylko jeden blad 01314-ale to powiadomienie jak wnioskuje chodzi o tempomat ale chodzi wszystko idealnie.A co to jest VASa?A z akumulatorem nie ma problemu MMI wskazuje 100%.
| bastek71 napisał/a: |
| Tym skanerem wykasowalem bledy ale po 3 dniach zpowrotem sie zapalil silnik ale juz tylko jeden blad 01314-ale to powiadomienie jak wnioskuje chodzi o tempomat ale chodzi wszystko idealnie.A co to jest VASa?A z akumulatorem nie ma problemu MMI wskazuje 100%. |
Musze sie przyznac ze skanowalem prawie wszystko 3-4 opcje pokazaly ten blad a na innych bledow brak. Ale zegarow chyba nie nie widzialem takiej opcji.
Odpowiedz do tematu