Witam
Od jakiegoś czasu w moim Audi A2 mam problem z kontrolką układy hamulcowego i pikaniem. Zdarza się co jakiś czas, przeważnie przy parkowaniu, przy pełnym skręcie albo jeździe po nierównej drodze że nagle słychać trzy krótkie piknięcia, zapalają się kontrolki ABS i Układu hamulcowego (ta w dodatku miga). Wystarczy zatrzymać i zgasić samochód i wszystko wraca do normy. Nie wiem co może być tego przyczyną. Samochód jest sprawny nie ma z nim żadnych problemów, hamulce działają super. Takie coś zdarza się rzadko ale jest denerwujące.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Audi A2 Problem z kontrolką układy hamulcowego
myślę,że problem może być zwiazany ze sterownikiem lub jego ołaczeniem, ale dla pewności podepnij VAGa to będziemy mieli pełną jasność sytuacji.
p.s zapraszam do działu przywitań
| lukasor napisał/a: |
| Witam
Od jakiegoś czasu w moim Audi A2 mam problem z kontrolką układy hamulcowego i pikaniem. Zdarza się co jakiś czas, przeważnie przy parkowaniu, przy pełnym skręcie albo jeździe po nierównej drodze że nagle słychać trzy krótkie piknięcia, zapalają się kontrolki ABS i Układu hamulcowego (ta w dodatku miga). Wystarczy zatrzymać i zgasić samochód i wszystko wraca do normy. Nie wiem co może być tego przyczyną. Samochód jest sprawny nie ma z nim żadnych problemów, hamulce działają super. Takie coś zdarza się rzadko ale jest denerwujące. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. |
p.s zapraszam do działu przywitań
W takim przypadku jeżeli problem występuje tylko w trakcie jazdy to któryś z czujników lub wiązką ABS. To, że auto hamuje bardzo dobrze nie ma znaczenia. A2 jest krótkim samochodem i brak ESP może nie być ciekawe.
Odpowiedz do tematu