Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[v8] oryginalne oznaczenia
Re: [v8] oryginalne oznaczenia
wychodziły z oznaczeniami,chyba,że ktos kupując nowa zażyczył sobie bez. Oznaczenia 3,6 nie było , było tylko 4,2, natomiast co do znaczku V8 na klapie i grillu to w wersjach 3,6 były srebrne , natomiast w 4,2 były z czerwonym paskiem.
znaczki, jesli "V8" na klapie i grillu ma czerwony pasek,to jest to 4,2, oczywiscie jesli nikt nie zmienił znaczków. Możesz tez popatrzec na blok tam masz oznaczenie silnika
Czy V8-mki wychodziły z fabryki z oznaczeniami na tylnej klapie? Chodzi mi o znaczek V8 i oznaczenie pojemności 4.2/3.6. Google mi tu nie podpowie bo na jednych zdjęciach mają a na innych nie. Na niektórych zdjęciach jest znaczek V8 na masce, na innych nie. Może jedne roczniki wychodziły z oznaczeniami a inne bez? Ktoś się orientuje?
| IwanV8 napisał/a: |
| Czy V8-mki wychodziły z fabryki z oznaczeniami na tylnej klapie? Chodzi mi o znaczek V8 i oznaczenie pojemności 4.2/3.6. Google mi tu nie podpowie bo na jednych zdjęciach mają a na innych nie. Na niektórych zdjęciach jest znaczek V8 na masce, na innych nie. Może jedne roczniki wychodziły z oznaczeniami a inne bez? Ktoś się orientuje? |
Chłopaki mam do Was pytanie jest jakiś "naoczny" sposób do odróżnienia 3.6 od 4.2 patrząc na niego bo nie jestem pewny silnika.
| kondek90 napisał/a: |
| Chłopaki mam do Was pytanie jest jakiś "naoczny" sposób do odróżnienia 3.6 od 4.2 patrząc na niego bo nie jestem pewny silnika. |
srebrny kolektor ssący (odlew) - 4,2
plastykowy kolektor (czarny) - 3,6
plastykowy kolektor (czarny) - 3,6
Odpowiedz do tematu