Pozdro
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[v8 d11] Elektryczna przednia szyba
Trzeba odkręcić śruby i wyciągnąć do dołu??
powiem Ci szczerze,że robiłem to tylko raz i to jakies 3 lata temu i szczerze mówiąc nie pamietam jak to teraz dokładnie wygladało, jednakże pamietam,że poszło mi szybko i bezboleśnie
Mam w V8 z przednią szybą od strony kierowcy problem a mianowicie ciężko schodzi w dół w górę jest dużo lepiej. A dzieje się to w taki sposób że jak nacisnę przycisk opuszczania to schodzi jakieś 10cm z pewnym oporem a zaraz po tym już normalnym tempem. Problem jest również z przełącznikami bo się przegrzewają i przestają działać. Wielokrotnie czyściłem przełączniki i smarowałem prowadnice w drzwiach , a od strony kierowcy gość mi przerobił na przekaźniki i chociaż tutaj nie padają przełączniki. Jak byście mieli jakieś pomysły to proszę podesłać
Pozdro
PozdroHejka. Pozwolę sobie odpisać chociaż nie posiadam el. szyb ale z tego co opisujesz to ewidentnie masz jakieś opory mechaniczne w mechaniżmie które powodują przeciążenia
. Może któraś z rolek się wytarła i stawia opór albo na lince puściło kilka drucików i w pancerzu robi opór, albo na silniczku przekładnia ślimakowa. Może ktoś ci dokładniej podpowie ale wg mnie powinieneś mechanizm wymienić. Pozdrawiam Grzesiek
. Może któraś z rolek się wytarła i stawia opór albo na lince puściło kilka drucików i w pancerzu robi opór, albo na silniczku przekładnia ślimakowa. Może ktoś ci dokładniej podpowie ale wg mnie powinieneś mechanizm wymienić. Pozdrawiam Grzesiek
Ok więc muszę poszukać może być tak jak piszesz. Pozdrawiam kapsel
Ps: Jeszcze ewentualnie kwestia od czego może pasować , być może od A8??
Ps: Jeszcze ewentualnie kwestia od czego może pasować , być może od A8??
Być może od Audi 100 C3 i Audi 200
Czy jest duży problem z wymontowaniem i ewentualnym późniejszym wyregulowaniem tego mechanizmu ??
nie ma większych problemów,po rozebraniu drzwi , wszystko jest jak na dłoni
| Pasiak napisał/a: |
| nie ma większych problemów,po rozebraniu drzwi , wszystko jest jak na dłoni |
Trzeba odkręcić śruby i wyciągnąć do dołu??
| kapsel napisał/a: | ||
Trzeba odkręcić śruby i wyciągnąć do dołu?? |
Mnie też to czeka niedługo, ale już nie po raz pierwszy
musisz odkręcić te 4 duże śruby pod tapicerką i wtedy zdejmujesz część drzwi z mechanizmem opuszczania szyb. Tak jak powiedział przedmówca - masz wszystko jak na dłoni
musisz odkręcić te 4 duże śruby pod tapicerką i wtedy zdejmujesz część drzwi z mechanizmem opuszczania szyb. Tak jak powiedział przedmówca - masz wszystko jak na dłoni
Odpowiedz do tematu