GPS i GSM » Telefon (nie włącza się)
Odpowiedz do tematu

Do RNS da radę, ale nie mam pewności co do zegarów. Do informacji FIS starszy typ zegarów potrzebował sygnały DATA, CLK i ENA. Te informacje pobierał sobie bezpośrednio z RNS non DX. Nowszy typ zegarów informacje dla FIS pobiera przez magistralę CAN. Tuner TMC jest w tym przypadku inwerterem sygnałów CAN dla RNS DX.

Postaw piwo autorowi tego posta

Co do zegarów to wiem tylko tyle o nich, że z tyłu mają 3 wtyczki, zielona, niebieska i biała bodajże :P

A co do reszty to nicht versteche ich :D

Cytat:
biała bodajże :P

szara ;P

Przyszła ta centralka , podłączyłem ją i kupa -.-
Chyba dam sobie spokój z tym telefonem... :-/ :mrgreen:

Dręczy mnie jeszcze te połączenie Navi z FIS'em, ma ktoś jakiś pomysł? :?:

Zasilanie telefonu jest? (bezpiecznik)

tak jest, rozebrałem ten telefon, naciskałem przycisk włączania i oparzyłem się takim małym czarnym kwadracikiem na tej zielonej płytce :shock: także prąd dochodzi :mrgreen:

a co do tego odbioru stacji

[ Dodano: Sob 28 Lut, 2015 10:01 ]
Adi202 napisał/a:

Co do odbioru FM to sprawdź czy jest 12V na zwrotnicy antenowej - wtyczka między wejściem i wyjściem anteny.

sprawdziłem to jakiś czas temu i jest tam 12V, ale radio nie odbiera prawie wcale. Czasami w sumie zaskoczy i wtedy wszystkie stacje ładnie odbiera, ale to rzadko. Może ta zwrotnica jest uszkodzona?

Zylu napisał/a:
Może ta zwrotnica jest uszkodzona?

Jest taka możliwość. Aby zapobiec nieporozumieniu sprawdź przewody antenowe do radia czy nie mają przerwy lub zwarcia.

Nie mają, są całe. Radio łapie zazwyczaj dopiero po jakimś czasie jak jadę, ja wiem- czasami po 20 min, poł godziny, ale to też nie zawsze.

Sprawdzałeś czy na wejściu anteny jest 12V?

Chodzi Ci o tej wtyczce anteny co wchodzi do radia?

Zylu napisał/a:
Chodzi Ci o tej wtyczce anteny co wchodzi do radia?

Chodziło mi o główną antenę którą masz na dachu. :mrgreen: Skoro masz wersję Avant, to główną anteną jest Triplex czyli element dachowy, a reszta anten są tylko elementami wspomagającymi. Jeżeli na wtyczce anteny będzie 12V, to masz do wymiany Triplex'a.

hehe sorry :-P a gdzie ta wtyczka wchodzi? :) w tą zwrotnice? wiem że do tej anteny na dachu dochodzą bodajże 3 kable - i taka jest moja wiedza w sumie w tym temacie :lol:

Zylu napisał/a:
a gdzie ta wtyczka wchodzi? :)

Zaraz przy antenie (nad podsufitką)

Problem z odbiorem radia rozwiązany ;) Przyczyną był zimny lut w zwrotnicy, przez to raz odbierało, a raz nie :)

Odpowiedz do tematu