| Dworek napisał/a: |
Tylko MMI, jak rozumiem, tak? Napisz która to opcja w VAG-COM PRO bo tu deczko inaczej jest niż w VCDS o którym sporo informacji w necie jest. Spisanie adaptacji i kodowania to dwa różne procesy, czy to za jednym zamachem się robi? |
Adres MMi to 07. Kodowanie widoczne jest w głównym oknie, wartości adaptacji musisz kliknąć (10) Adaptacja i po kolei zmieniać kanały i spisywać wartości.
Uff udało się

Po przejściu CD1 po naciśnięciu restart MMI ekran coś nie chciał się włączyć przez kilka minut, więc wyłączyłem i włączyłem stacyjkę, nic nie dało, i tak ze 3 razy i dopiero odpaliło. Przestraszyłem się że MMI kaput, ale poszło OK. Przy CD 2 z kolei coś nie chciało się nagrać przy aktualizacji TV - wyskoczył błąd, że device not responding, ale po wduszeniu Retry poszło. Wszystko gra. Tylko gdzieś chyba czytałem, ze po wgraniu najnowszego softu nawigacja jest w 3D, ale może coś mi się pomyliło?
3D masz już w przedostatniej wersji 5150.
To ja chyba nie wiem jak to ustawić. Jest tam opcja widoku 3D, ale to tylko mapa w 2D zmienia nachylenie, i nie jest z lotu ptaka pionowo w dół widok, tylko trochę pochylona, zyskujemy perspektywę i to wszystko. A tak też miałem przed aktualizacją nawet, choć nie jestem już teraz pewny. Teraz czytam na necie i też ludzie piszą, że nie ma budynków 3D itp... To rozumiem tak ma być?
tak ma być,to według audi jest 3d
adi2 pisałeś...
"Tylko gdy flashujesz przez serwice menu. Ostatnio zaniżałem soft i wgrywałem PL w A6 i CP się pojawił na 5min. Na szczęście nie miałem jeszcze takiej sytuacji aby po zmianie programu wysyłać kogoś do ASO. 25€ za przypisanie sterownika, to jeszcze nie majątek, ale... niesmak zostaje. "
nie bardzo rozumiem? to można inaczej,bez zielonego menu?
| Dworek napisał/a: |
| To ja chyba nie wiem jak to ustawić. Jest tam opcja widoku 3D, ale to tylko mapa w 2D zmienia nachylenie, i nie jest z lotu ptaka pionowo w dół widok, tylko trochę pochylona, zyskujemy perspektywę i to wszystko. A tak też miałem przed aktualizacją nawet, choć nie jestem już teraz pewny. Teraz czytam na necie i też ludzie piszą, że nie ma budynków 3D itp... To rozumiem tak ma być? |
Prawdziwe 3G jest dostępne w MMI 3G
| jarecki01 napisał/a: |
adi2 pisałeś...
"Tylko gdy flashujesz przez serwice menu. Ostatnio zaniżałem soft i wgrywałem PL w A6 i CP się pojawił na 5min. Na szczęście nie miałem jeszcze takiej sytuacji aby po zmianie programu wysyłać kogoś do ASO. 25€ za przypisanie sterownika, to jeszcze nie majątek, ale... niesmak zostaje. "
nie bardzo rozumiem? to można inaczej,bez zielonego menu? |
Update robi się przez wciśnięcie klawiszy SETUP i RETURN. Przez menu serwisowe (zielone) można zrobić downgrade.
niedawno powróciłem do 5570 i złączyło się cp,odpuściło po 2ch dniach i tera się boję zapodać jeszcze raz polskie 5150 bo rok temu to musialem do serwisu,ale najlepiej to się robi na wyłaczonej stacyjce..zero ryzyka ,że coś pobiera prąd oprócz cd
Ja zawsze robię na wyłączonym zapłonie z dodatkowym zasilaniem.
wczoraj zmieniałem softy podczas jazdy i też wszystko ok,czyli nie ma znaczenia czy zapłon włączony czy wyłączony,podobnie w zmieniarce cd na 1 miałem soft a na 5ciu pozostałych muzę ale i tak wyszukał meta z 1szej płyty,tylko coś nie teges z tym spolszczaniem u mnie,ale może zaryzykuję po niedzieli jeszcze raz,może się nie załączy tio cholerstwo
| jarecki01 napisał/a: |
| wczoraj zmieniałem softy podczas jazdy i też wszystko ok,czyli nie ma znaczenia czy zapłon włączony czy wyłączony, (...) |
Witam.
Ku ścisłości: --> To jechałeś podczas jazdy i miałeś wyłączony zapłon ?
No, chyba że auto było na lawecie.
| Mirkok napisał/a: |
| jarecki01 napisał/a: | | wczoraj zmieniałem softy podczas jazdy i też wszystko ok,czyli nie ma znaczenia czy zapłon włączony czy wyłączony, (...) |
Witam.
Ku ścisłości: --> To jechałeś podczas jazdy i miałeś wyłączony zapłon ?
No, chyba że auto było na lawecie. |
Ku ścisłości --> wystarczy uważnie czytać. jarecki01 napisał, że zrobił update na pracującym silniku.
Witam,
MMI 2G
Aktualizowałem do 5570,a następnie spolszczenie. telefon i kierownica działa. Teraz nie mogę wejść do zielonego menu. Straciłem na pewno możliwości:
ustawienie zawieszenia pneumatycznego
nie wyświetla kamera cofania
navi nie chce przyjąć adresu
Brak ciśnienia opon
brak świateł dodatkowych
i pewnie wiele innych....
Ktoś coś poradzi ?
Jutro moge mieć sam kabel vcds, ale nie mam pojęcia co i jak.
Czy w serwisie przywrócą to wszystko ?
Kolego zapoznaj się z regulaminem i odwiedź dział "Powitanie" Pozdrawiam
| Łukasz83 zlw napisał/a: |
| Kolego zapoznaj się z regulaminem i odwiedź dział "Powitanie" Pozdrawiam |
Zrobione
[ Dodano: Czw 09 Mar, 2017 13:16 ]
Camera wróciła i regulacja zawieszenia również, ale dalej w menu zielonym nie moge wejść w zakładkę CARE
Problem powstał po upgrad'zie czy downgrad'zie?