GPS i GSM » MMI 2G
Odpowiedz do tematu

Każda wersja ma inny numer?

OK. Czy z płytami do najnowszej Navi jest podobnie?

Postaw piwo autorowi tego posta

Dworek napisał/a:
OK. Czy z płytami do najnowszej Navi jest podobnie?

Nie. Kupujesz bez problemów. Cena 230€ Brutto.

Łobosz, tu już cena konkret.

A nie moge znaleźć numeru tego update w ETKA :-(

Dworek napisał/a:
Łobosz, tu już cena konkret.

A nie moge znaleźć numeru tego update w ETKA :-(

Którego numeru?

Adi202 napisał/a:

Przy podaniu nr ETKA wychodzi, że jest to zestaw naprawczy i nie ma żadnej wzmianki, że są to CD.

Bo nie wiem o co pytać w serwisie i jaki numer tych płytek podać. Jeśli one mają w ogóle jakiś numer?

4L0998961

Te płytki są od dawna w interze za free i nie potrzeba nabijać kasy ASO,wystarczy poszukać,sprawdzone.

Dzięki za pomoc chłopaki.

A czy do update mmi potrzebuję zaznaczyć te trzy opcje w zielonym menu, jak opisane w instrukcji z tego katalogu:
http://chomikuj.pl/orkask...a+MMI+5150-5570

czy wystarczy przy update pominąć ten krok, a stosować się tylko do tej części z czerwonego menu?

Update nie robi się przez tzw zielone (serwisowe) menu, a przez wejście w tryb flashowania SETUP+ Return.
pzdr

No własnie, tylko tam jest napisane, żeby najpierw wejść w zielone menu, zaznaczyć:
- SWDL manuell
- SWDL ignore Region/VMC
- Disable Eeprom Update

i dopiero przeprowadzić update. To rozumiem, ze to dopiero przy wgrywaniu PL jest potrzebne? Tylko że PL robi się z tej trzeciej płyty od 5750, a ją się wgrywa tak samo jak każdy inny update, więc nie wiem po co te zaznaczanie tych opcji w zielonym menu. Zielony jestem w tym MMI zupełnie jak to zielone menu :roll:

tu masz wszystko,sory,jasniej sie nie da
http://mr-fix.pl/wpis/mmi...do-wersji-5570/

Dworek napisał/a:
No własnie, tylko tam jest napisane, żeby najpierw wejść w zielone menu, zaznaczyć:
- SWDL manuell
- SWDL ignore Region/VMC
- Disable Eeprom Update

i dopiero przeprowadzić update. To rozumiem, ze to dopiero przy wgrywaniu PL jest potrzebne? Tylko że PL robi się z tej trzeciej płyty od 5750, a ją się wgrywa tak samo jak każdy inny update, więc nie wiem po co te zaznaczanie tych opcji w zielonym menu. Zielony jestem w tym MMI zupełnie jak to zielone menu :roll:

Przy takim manewrze masz ryzyko uszkodzenia MMI.

Może nie uszkodzenia,tylko ryzyko załączenia się CP,jak to było u mnie

jarecki01 napisał/a:
Może nie uszkodzenia,tylko ryzyko załączenia się CP,jak to było u mnie

A co stanie się jeżeli zmieniarka będzie miała problem z odczytem pliku META? Mi nie udało się podnieść interfejsu bez jego rozkręcania i programowania na stole. Przy wadliwej zmieniarce nigdy nie uwaliłem softu przez SETUP+Return.

ok,ale jeśli zmieniarka jest uszkodzona i nie czyta np. płyt mp3, to nie uruchomi się update..
to takie moje przemyślenia,nie siedzę głęboko w elektronice,robiłem to w swoim aucie 2 razy,za drugim razem załączyło się cp,bo nie chciało mi się podłączyć prostownika i wychodziłem z auta podczas instalacji,zamilkł dzwięk z radia i cd,tylko navi gadało.żadne kodowania vasem nie pomogło,jedynie aso,dobrze że nie ingerowali w oprogramowanie,dalej mam wszystko po naszemu

Odpowiedz do tematu