Każda wersja ma inny numer?
OK. Czy z płytami do najnowszej Navi jest podobnie?
Odpowiedz do tematu
Nie. Kupujesz bez problemów. Cena 230€ Brutto.
Którego numeru?
Bo nie wiem o co pytać w serwisie i jaki numer tych płytek podać. Jeśli one mają w ogóle jakiś numer?
Przy takim manewrze masz ryzyko uszkodzenia MMI.
A co stanie się jeżeli zmieniarka będzie miała problem z odczytem pliku META? Mi nie udało się podnieść interfejsu bez jego rozkręcania i programowania na stole. Przy wadliwej zmieniarce nigdy nie uwaliłem softu przez SETUP+Return.
Odpowiedz do tematu
| Dworek napisał/a: |
| OK. Czy z płytami do najnowszej Navi jest podobnie? |
Nie. Kupujesz bez problemów. Cena 230€ Brutto.
Łobosz, tu już cena konkret.
A nie moge znaleźć numeru tego update w ETKA
A nie moge znaleźć numeru tego update w ETKA
| Łobosz, tu już cena konkret.
A nie moge znaleźć numeru tego update w ETKA |
Którego numeru?
| Adi202 napisał/a: |
|
Przy podaniu nr ETKA wychodzi, że jest to zestaw naprawczy i nie ma żadnej wzmianki, że są to CD. |
Bo nie wiem o co pytać w serwisie i jaki numer tych płytek podać. Jeśli one mają w ogóle jakiś numer?
4L0998961
Te płytki są od dawna w interze za free i nie potrzeba nabijać kasy ASO,wystarczy poszukać,sprawdzone.
Dzięki za pomoc chłopaki.
A czy do update mmi potrzebuję zaznaczyć te trzy opcje w zielonym menu, jak opisane w instrukcji z tego katalogu:
http://chomikuj.pl/orkask...a+MMI+5150-5570
czy wystarczy przy update pominąć ten krok, a stosować się tylko do tej części z czerwonego menu?
A czy do update mmi potrzebuję zaznaczyć te trzy opcje w zielonym menu, jak opisane w instrukcji z tego katalogu:
http://chomikuj.pl/orkask...a+MMI+5150-5570
czy wystarczy przy update pominąć ten krok, a stosować się tylko do tej części z czerwonego menu?
Update nie robi się przez tzw zielone (serwisowe) menu, a przez wejście w tryb flashowania SETUP+ Return.
pzdr
pzdr
No własnie, tylko tam jest napisane, żeby najpierw wejść w zielone menu, zaznaczyć:
- SWDL manuell
- SWDL ignore Region/VMC
- Disable Eeprom Update
i dopiero przeprowadzić update. To rozumiem, ze to dopiero przy wgrywaniu PL jest potrzebne? Tylko że PL robi się z tej trzeciej płyty od 5750, a ją się wgrywa tak samo jak każdy inny update, więc nie wiem po co te zaznaczanie tych opcji w zielonym menu. Zielony jestem w tym MMI zupełnie jak to zielone menu
- SWDL manuell
- SWDL ignore Region/VMC
- Disable Eeprom Update
i dopiero przeprowadzić update. To rozumiem, ze to dopiero przy wgrywaniu PL jest potrzebne? Tylko że PL robi się z tej trzeciej płyty od 5750, a ją się wgrywa tak samo jak każdy inny update, więc nie wiem po co te zaznaczanie tych opcji w zielonym menu. Zielony jestem w tym MMI zupełnie jak to zielone menu
tu masz wszystko,sory,jasniej sie nie da
http://mr-fix.pl/wpis/mmi...do-wersji-5570/
http://mr-fix.pl/wpis/mmi...do-wersji-5570/
| No własnie, tylko tam jest napisane, żeby najpierw wejść w zielone menu, zaznaczyć:
- SWDL manuell - SWDL ignore Region/VMC - Disable Eeprom Update i dopiero przeprowadzić update. To rozumiem, ze to dopiero przy wgrywaniu PL jest potrzebne? Tylko że PL robi się z tej trzeciej płyty od 5750, a ją się wgrywa tak samo jak każdy inny update, więc nie wiem po co te zaznaczanie tych opcji w zielonym menu. Zielony jestem w tym MMI zupełnie jak to zielone menu |
Przy takim manewrze masz ryzyko uszkodzenia MMI.
Może nie uszkodzenia,tylko ryzyko załączenia się CP,jak to było u mnie
| jarecki01 napisał/a: |
| Może nie uszkodzenia,tylko ryzyko załączenia się CP,jak to było u mnie |
A co stanie się jeżeli zmieniarka będzie miała problem z odczytem pliku META? Mi nie udało się podnieść interfejsu bez jego rozkręcania i programowania na stole. Przy wadliwej zmieniarce nigdy nie uwaliłem softu przez SETUP+Return.
ok,ale jeśli zmieniarka jest uszkodzona i nie czyta np. płyt mp3, to nie uruchomi się update..
to takie moje przemyślenia,nie siedzę głęboko w elektronice,robiłem to w swoim aucie 2 razy,za drugim razem załączyło się cp,bo nie chciało mi się podłączyć prostownika i wychodziłem z auta podczas instalacji,zamilkł dzwięk z radia i cd,tylko navi gadało.żadne kodowania vasem nie pomogło,jedynie aso,dobrze że nie ingerowali w oprogramowanie,dalej mam wszystko po naszemu
to takie moje przemyślenia,nie siedzę głęboko w elektronice,robiłem to w swoim aucie 2 razy,za drugim razem załączyło się cp,bo nie chciało mi się podłączyć prostownika i wychodziłem z auta podczas instalacji,zamilkł dzwięk z radia i cd,tylko navi gadało.żadne kodowania vasem nie pomogło,jedynie aso,dobrze że nie ingerowali w oprogramowanie,dalej mam wszystko po naszemu
Odpowiedz do tematu