| roger110 napisał/a: |
| Adi202, Jeszcze jedna sprawa , złącze "A" 2,5,7,8 jasna sprawa , a reszta gdzie i ja ma być podpięta ? Piny do tyłu , mógłbys mi rozpisać co i jak do czego ? I druga rzecz , wyczytałem ,że są kody do programowania radia ( bose , aktywny tył , aktywny przód itd.) Jak konkretnie to się robi ? Tzn.jak włączyć tryb programowania |
Te radia się nie programuje.
Co do podłączeń tych pozostałych przewodów, to pin nr 1 musisz znaleźć przewód biały z niebieskim paskiem to jest sygnał prędkościomierza. Nr 3 łączysz razem z nr 7, pin nr 6 podświetlenie czyli przewód szary z niebieskim paskiem i stacyjka czerwony przewód na pin nr 4. Na tym przewodzie mam pojawić się 12V w momencie kiedy włożysz kluczyk do stacyjki i lekko go przekręcisz w kierunku załącz. To jest przewód który steruje załączeniem radia. W momencie kiedy wyciągniesz kluczyk ze stacyjki radio się wyłącza.
pzdr
Co prawda nie mam jeszcze auta , ale powoli chciałbym pokompletować rzeczy potrzebne do podłączenia tyłu i wzmacniacza . Czy w wolnej chwili możecie mi rozpisać , najchętniej rozrysować , schemat podłączeń mini iso do głośników , oraz schemat podłączenia wzmacniacza
jaki to wzmacniacz?
| Adi202 napisał/a: |
| jaki to wzmacniacz? |
Ten od Pasiastego , ale nie mam go w łapie , więc .........
A i pochwaliłem się na wyrost , jaki kolor ma zasilanie na antenę ( z kostki "A" )
| Adi202 napisał/a: | | jaki to wzmacniacz? | Ten od Pasiastego , ale nie mam go w łapie , więc .........
A i pochwaliłem się na wyrost , jaki kolor ma zasilanie na antenę ( z kostki "A" ) |
to zrób foto tego wzmacniacza. Kolor? Czego?
| Adi202 napisał/a: |
| to zrób foto tego wzmacniacza |
Adi202, to jest ten tóry zakladalismy do 90-tki
Na foto trzeba by poczekać , bo wzmacniacz jest jeszcze u Piotrka , a kolor przewodu , do którego podpiąć "5" -kę z kostki "A"
Ostatnio zmieniony przez roger110 Pią 27 Sie, 2010 14:49, w całości zmieniany 1 raz
| Na foto trzeba by poczekać , bo wzmacniacz jest jeszcze u Piotrka , a kolor przewodu , do którego podpiąć "5" -kę z kostki "A" |
Nie musisz już - wiem o który wzmach chodzi. Przewód 5 łączysz z kolorem białym.
pzdr
I czy ma ktoś może instrukcję obsługi "Delty" , generalnie co , jak do czego służy , jak Galę wyregulować , itd . itp.
| I czy ma ktoś może instrukcję obsługi "Delty" , generalnie co , jak do czego służy , jak Galę wyregulować , itd . itp. |
Mam, ale w głowie. Jak coś to pytaj odpowiem na każde pytanie.
GALA regulujesz w trybie nastawów audio. Musisz przytrzymać klawisz TP i załączyć radio.
Załączenie i wyłączenie GALA odbywa się pokrętłem wysokich tonów. Musisz nacisnąć te pokrętło aby wysunęło się na zewnątrz i dodatkowo je pociągnąć. W tej pozycji możesz przekręcić pokrętłem w dwóch pozycjach załączony i wyłączony. Drugie pokrętło tony niskie służy do ustawienia balansu przód-tył czyli Fader.
pzdr
W zasadzie mam dwa pytania.
Po pierwsze: Hertz DS 300 nagle zaczoł wydawać dzwięki jakby mu wsypać paczke gwoździ do skrzyni... po wymontowaniu głośnika ze skrzyni i próbie nacisku na membrane strasznie charczy jakby był w środku piasek i to w obydwu kierunkach. Odratować chyba raczej nie ma szansy?? Pytanie czym to mogło być spowodowane?? Skrzynia wraz ze wzmacniaczem była zakupiona 06.2008 więc trochę u mnie pograła.W międzyczasie była na naprawie gwarancyjnej bo odkleił się przewód idący od (cewki?) do przyłączy kablowych.
Po drugie: Jeśli głośnik jest spisany na straty to trzeba zakupic nowy i teraz co wybrać??
GROUND ZERO GZIW 300X
RE AUDIO RE-12D4
POWERBASS S-12
Rockford Fosgate R1
PHONOCAR PRO-TECH 2/639
LANZAR MAX12
Głośnik ma grać w obudowie zamkniętej pod Carpowerem HPB-602
Ktoś miał okazje posłuchać czegoś z listy powyżej??
Może jakieś inne propozycje w rozsądnych $??
| GSF napisał/a: |
W zasadzie mam dwa pytania.
Po pierwsze: Hertz DS 300 nagle zaczoł wydawać dzwięki jakby mu wsypać paczke gwoździ do skrzyni... po wymontowaniu głośnika ze skrzyni i próbie nacisku na membrane strasznie charczy jakby był w środku piasek i to w obydwu kierunkach. Odratować chyba raczej nie ma szansy?? Pytanie czym to mogło być spowodowane?? Skrzynia wraz ze wzmacniaczem była zakupiona 06.2008 więc trochę u mnie pograła.W międzyczasie była na naprawie gwarancyjnej bo odkleił się przewód idący od (cewki?) do przyłączy kablowych.
Po drugie: Jeśli głośnik jest spisany na straty to trzeba zakupic nowy i teraz co wybrać??
GROUND ZERO GZIW 300X
RE AUDIO RE-12D4
POWERBASS S-12
Rockford Fosgate R1
PHONOCAR PRO-TECH 2/639
LANZAR MAX12
Głośnik ma grać w obudowie zamkniętej pod Carpowerem HPB-602
Ktoś miał okazje posłuchać czegoś z listy powyżej??
Może jakieś inne propozycje w rozsądnych $?? |
Głośnik masz zatarty. Nie miałem okazji odsłuch wyżej wymienionych głośników, ale jeżeli głośnik ma grać, a nie ładnie wyglądać jak to ostatnio się stosuje, to szukaj z jak największym magnesem i aluminiowym lub plastikowym koszem. Jeżeli magnes będzie solidny, to masz szansę na uzyskanie mocnego basu.
pzdr
Pytanie jeszcze czy warto się pchać w głośnik który ma 300Rms a piec na mostku osiąga 225rms??? zagra to jakoś czy nie bardzo będzie miało siłe?? Może lepiej kupic kompletną skrzynie z 25cm głośnikiem z którym w miare poradzi sobie ten wzmacniacz??
| GSF napisał/a: |
| Pytanie jeszcze czy warto się pchać w głośnik który ma 300Rms a piec na mostku osiąga 225rms??? zagra to jakoś czy nie bardzo będzie miało siłe?? Może lepiej kupic kompletną skrzynie z 25cm głośnikiem z którym w miare poradzi sobie ten wzmacniacz?? |
Są różne opinie na temat doboru głośników. Ja jednak sądzę, że niskotonowy głośnik musi dostać kopa aby wydobyć z niego ostatnie soki. Żadnych zapasów mocy, żadnych zwrotnic po drodze itd itd chyba, że mowa jest o Hi-End, a tego typu sprzęt do niego nie należy.
Głośnik powinieneś mieć dopasowany do wzmacniacza mocą - tą prawdziwą, a nie pisaną na opakowaniu.
pzdr