Car Audio » bose
Odpowiedz do tematu

Pasiak napisał/a:
pozwole sie wtracic, bylem swiadkiem montowania od zera BOSE wraz z instalacja z innego auta i powiem szczerze,ze potrzeba mase cierpliwosci i stoickiego spokoju, ale tak jak pisal Adi nie ejst to az takie straszne, w tej chwili mysle,ze dalbym rade zrobic to sam (ale ja mialem najlepszego nauczyciela ;) )

Nie będzie tak strasznie, ponieważ wszystko będzie pasować i przede wszystkim dostępne będą z drugiej C4 wszystkie potrzebne gadżety. Taka okazja rzadko się zdarza i warto ją wykorzystać. Nie każdy na takie szczęście. ;-)

Postaw piwo autorowi tego posta
 bose
nie wiem czy drogo,czy nie za całość gościu sobie woła 600zł ja to muszę sam sobie zdemontować w komplecie radio i zmieniarka po prostu 100% bose

gdybym trafił taką okazję to bym brał bez zastanowienia, jak masz komplet to jest mocno tanio

Re: bose
pasjonataudi69 napisał/a:
nie wiem czy drogo,czy nie za całość gościu sobie woła 600zł ja to muszę sam sobie zdemontować w komplecie radio i zmieniarka po prostu 100% bose

600zł? To pewnie jest to św. Mikołaj. :mrgreen: Radio, zmieniarka i komplet głośników z instalacją? Za to wszystko musiałbyś zapłacić z 1500zł. Na eBay'u jeszcze więcej.

bose
no to mnie pocieszyliście dziękuje za zainteresowanie i za wszystkie udzielone odpowiedzi jak juz będę montował to powiadomię was o tym

[ Dodano: Pon 08 Lis, 2010 10:42 ]
witam ponownie,pisze jak się sprawy maja,przywiozłem to bose wczoraj,niestety brak możliwości sprawdzenia kupiłem powiedzmy w ciemno(ponoć z gwarancją że działa)radio i zmieniarkę sprawdziłem sobie w moim aucie(działa)pytanie moje,czy radio powinno wyświetlić bose czy to trzeba jakoś przeprogramować?chyba że to będzie wyświetlane po zamontowaniu całego zestawu?dzisiaj wieczorem mam zamiar uruchomić cały zestaw na stole,żeby mieć pewność że działa ,proszę ewentualnie o podpowiedz jak to ma wyglądać,z góry dziękuje wam

p.s radio pod bose działa jako deck w moim aucie jako standartowe

[ Dodano: Pon 08 Lis, 2010 15:57 ]
podłączyłem na stole jeden głośnik (tył prawy) cisza głośnik sprawny na tylnym lewym kanale działa.gdzie teraz szukać przyczyny?po za tym wszystko ładnie pięknie gra

bose
Tryb Bose w radiu Delta uaktywnia się po podłączeniu radia do instalacji Bose. Te samo radio przy podłączeniu w normalnej instalacji zamienia się w normalne radio.
Końcówki mocy tylnych głośników znajdują się w subwooferze. Jeżeli nie działa jeden głośnik, to uszkodzenie będzie w subwooferze. Jeżeli sub gra, to już małe piwo inaczej miałbyś problem ze znalezieniem części która przeważnie pada. Sprawdź dokładnie podłączenia wejścia i wyjścia sygnału kanału prawego.
pzdr

bose
sub gra. ale pokusiło mnie i rozebrałem go by zobaczyc czy cos jest nie tak (jak nowy) zamieniłem koncówki mocy (chyba tda)zeby zobaczyc czy cos się zmieni po poskładaniu wszystkiego do kupy(zdziwienie wszystko rabota) dziwne ale działa jest tylko jedno nie dociągnięcie przy wtyczce zasilającej radio czasami jak poruszam zaczyna czeszczec przedni głośnik nie wiem czy wymienić wtyczkę?co radzisz mistrzu adi202

sub gra. ale pokusiło mnie i rozebrałem go by zobaczyc czy cos jest nie tak (jak nowy) zamieniłem koncówki mocy (chyba tda)zeby zobaczyc czy cos się zmieni po poskładaniu wszystkiego do kupy(zdziwienie wszystko rabota) dziwne ale działa jest tylko jedno nie dociągnięcie przy wtyczce zasilającej radio czasami jak poruszam zaczyna czeszczec przedni głośnik nie wiem czy wymienić wtyczkę?co radzisz mistrzu adi202

Wypróbuj to na swoim radiu. Jeżeli będzie nadal trzeszczeć, to pryśnij do żółtej wtyczki sprayem do kontaktów elektrycznych i poruszaj ponownie wtyczką.

bose
muszę mieć pewność że wszystko działa na 100% zanim zacznę montować do auta, mam na stole i mogę teraz wszystko dokładnie posprawdzać w aucie będzie gorzej

dodam tylko że montażu nie boje się tak jak adi mówił trochę pracochłonne nic po za tym

trochę pracochłonne nic po za tym

Uczucie z samodzielnego montażu i samo posiadanie Bose bezcenne. :-P

bose
na moim radiu to samo spray też nie pomaga zaznaczam przy wtyczce zasilania tak robi może kabel któryś gdzieś nadłamany było tam kiedyś coś manipulowane (chyba też szukali przyczyny)

na moim radiu to samo spray też nie pomaga zaznaczam przy wtyczce zasilania tak robi może kabel któryś gdzieś nadłamany było tam kiedyś coś manipulowane (chyba też szukali przyczyny)

Jeżeli słyszalny jest trzask w głośnikach, to uważam, że powinien być emitowany przez wejście sygnałowe czyli kość żółta. Czarna kostka jest kostką zasilającą radio która nie powinna mieć związku z trzaskami w głośnikach. No ewentualnie pin nr 2 w tej czarnej kostce który jest tym kluczem który uaktywnia Bose na nim powinna być masa.
W czarnej kostce poza tym jest 2x12V, stacyjka, masa, podświetlenie radia, GALA i wyjście zasilające dla anteny radiowej.
Psiknij na metalowe wsuwki w tych złączach i poruszaj nimi kilka razy przez wsunięcie i wysunięcie.
pzdr

bose
chyba to było to,ale zauważyłem następny problem,po podkręceniu siły głosu sub i tył rozłącza się,co to może być?ściszę wraca do poprawnej pracy

[ Dodano: Pon 08 Lis, 2010 22:33 ]
problemem było za słabe zasilanie 12v teraz wszystko gra i buczy (dzwiek jest rewelacyjny)

chyba to było to,ale zauważyłem następny problem,po podkręceniu siły głosu sub i tył rozłącza się,co to może być?ściszę wraca do poprawnej pracy

[ Dodano: Pon 08 Lis, 2010 22:33 ]
problemem było za słabe zasilanie 12v teraz wszystko gra i buczy (dzwiek jest rewelacyjny)

Dźwięk uzyskasz dopiero na żywo w samochodzie przy dobrym amperażu akumulatora. :mrgreen:
pzdr

bose
adi202 ostatnie pytanie zostały mi dwie wolne kostki we wiązce były montowane z przodu pod panelem climatronika żółta i biała (w białej dwa przewody,w żółtej cztery )tym białym chyba idzie zasilanie na antene?a w żółtej?nie wiem czy to zostawić wolne jak będę montował chyba ma to związek z podświetlaniem radia(tak myslę)

Odpowiedz do tematu