Pytajnik, czyli zielono mi ;) » [Audi s6 plus] nie działa obrotomierz i mruga kontrolka olej
Odpowiedz do tematu

loku1985 napisał/a:
Sprawdzę jeszcze główna wtyczkę która do kompa dochodzi może tam jest lekka korozja skoro komp był cały zalany.

Skoro miałeś zalany ECU, to od tego powinieneś zacząć. Albo nie napisałeś o tym albo poprostu nie doczytałem. Jeżeli używasz nowy sterownik, to sprawdź i przemyj wtyczki sterownika. Jeżeli używasz oryginał to problem może być w sterowniku.Po odłaczeniu zasilania nic nie musisz ustawiać. Uruchamiasz silnik i auto musi palić.

Postaw piwo autorowi tego posta

Dopiero po nitce do kłębka doszedłem że to może być to bo na początku obstawiałem zimne luty w liczniku. Sterownik wymieniony na ori ale z audi s8 w manualu. Wszystko normalnie chodziło przez ponad rok więc nie zastanawiałem się czy to może być coś z ECU.
O zalanym pisałem i w tym temacie i rok temu w innym bo pytałem czy będzie pasował. Pomagałeś mi przy dodawaniu kluczyka do niego ale oczywiście pewnie tak dużo rzeczy od tej pory się wydarzyło że już nie pamiętasz ;)
Pisałem Ci też teraz maila czy mogę do ciebie z nim podjechać bo może uda się odratowac lub chociaż mapy przegrać. W sumie to jak chcesz to mogę nawet ci go wysyłać bo u mnie leży i się kurzy.

Wiadomość pewnie wylądowała w spamie jak wiele innych. Sprawdź te gniazda czy nie są skorodowane.
Co do sterownika można przy nim posiedzieć, ale w moim przypadku będzie to wymagało trochę czasu. Na codzień mam umówione terminy i musiałbym wygospodarować trochę wolnego czasu.

Wyślij mi pw lub maila przemyslaw.jasiniok@gmail.com z adresem to ci go wyślę bo tak mówiłem i tak u mnie leży a sam go nie naprawie. Na czasie mi nie zależy bo ten od s8 sprawdza się dobrze.
Gniazda sprawdzę po nowym roku i zobaczymy. Przewody ciężko teraz będzie sprawdzić bo wszystko działa normalnie. Poczekam aż znów zacznie padać ;)

Poszło na emila.
pzdr

Odpowiedz do tematu