Cześć,
Na wstępie przepraszam, nie wiem, gdzie umieścić taki problem.
Audi A3 8p 2004/05 2.0 TDI sporback BKD
Pojechałem napełnić klimatyzację, jednak po napełnieniu okazało się, że nie uruchamia się i nie wieje. Pojawił się błąd 00483, a mechanik nie wie, o co chodzi, więc czekam na informacje.
Kilka dni po tym zabiegu zaczął wydobywać się dziwny dźwięk spod deski rozdzielczej/nawiewów. Brzmiało to jak syczenie, przypominające odkręcony korek od butli z gazem. Pod maską nic nie słychać, ale w kabinie już tak. Dołączam filmiki, na których słychać ten dźwięk. Dziś, po przyjeździe z pracy, na postoju zwiększyłem obroty do 4,5 tysiąca i przestało syczeć, ale po ponownym dotknięciu gazu dźwięk znów się pojawił. Myślałem, że to może nieszczelna klimatyzacja, ale dźwięk czasami przestaje na chwilę.
Czy ktoś miał podobny problem i może udzielić informacji? Będę wdzięczny za każdą poradę.
https://www.youtube.com/shorts/eShL3kHafRg
https://www.youtube.com/shorts/0abTLUiW2tc
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Audi A3 8p dziwny dzwięk pod deską rozdzielczą
Re: Audi A3 8p dziwny dzwięk pod deską rozdzielczą
Kilka dni po tym zabiegu zaczęła działać klimatyzacja. Ten dźwięk to zmiana stanu z fazy ciekłej w lotną. Wypadałoby zmierzyć ciśnienie w układzie wysokiego i niskiego ciśnienia i ewentualnie wymienić filterek w dławiku.
| sajter napisał/a: |
| Kilka dni po tym zabiegu zaczął wydobywać się dziwny dźwięk spod deski rozdzielczej/nawiewów. |
Kilka dni po tym zabiegu zaczęła działać klimatyzacja. Ten dźwięk to zmiana stanu z fazy ciekłej w lotną. Wypadałoby zmierzyć ciśnienie w układzie wysokiego i niskiego ciśnienia i ewentualnie wymienić filterek w dławiku.
Odpowiedz do tematu