Witam.
Jakieś 3 tygodnie temu założyłem felgi 17"
Felgi nowe zamienniki zamówione na allegro wzór od s-line, do tego opony nowe Bridgestone 235/45.
Pierścienie centrują (plastikowe) które były dołączone do felg również zostały założone
Mój problem polega na tym, że przy prędkościach 120 km/h, 140 km/h, 160 km/h, 180 km/h oraz 200 km/h występują niewielkie drgania na kierownicy, do 110 km/h one nie występują tak samo przy 130 km/h, 150 km/h, 170 km/h, 190 km/h ich nie ma.. Proszę o pomoc co mogę z tym problemem zrobić.
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Audi A4 b6 - drgania na kierownicy
Re: Audi A4 b6 - drgania na kierownicy
Wymienić opony lub ewentualnie pojechać na specjalne wyważenie opony pod obciążeniem.
Wymienić? Za komplet opon zapłaciłem 1800 zł więc co ja teraz z tym zrobię ? A może być to spowodowane pierścieniami centrującymi ? Bo widziałem też , że zakładają aluminiowe, a te są plastikowe..
| tentypgdoch napisał/a: |
| Proszę o pomoc co mogę z tym problemem zrobić. |
Wymienić opony lub ewentualnie pojechać na specjalne wyważenie opony pod obciążeniem.
| Cytat: |
| Wymienić opony lub ewentualnie pojechać na specjalne wyważenie opony pod obciążeniem. |
Wymienić? Za komplet opon zapłaciłem 1800 zł więc co ja teraz z tym zrobię ? A może być to spowodowane pierścieniami centrującymi ? Bo widziałem też , że zakładają aluminiowe, a te są plastikowe..
Za tę kwotę kupiłeś pewnie nowe z gwarancją. Pojedź do kogoś kto posiada wyważarkę z tzw testem drogowym. Jeżeli okaże się, że jest to wina opon, to z takim wydrukiem masz prawo do wymiany opon .
Witam ,
Mam Audi A4 B8 , nowe felgi (17'' zamiennik z allegro z S-ki ) , nowe oponki i ten sam problem , jak sobie poradziles ? okazalo sie ze to byly opony czy jednak felgi ?
Pozdrawiam,
Maciek
Mam Audi A4 B8 , nowe felgi (17'' zamiennik z allegro z S-ki ) , nowe oponki i ten sam problem , jak sobie poradziles ? okazalo sie ze to byly opony czy jednak felgi ?
Pozdrawiam,
Maciek
Odpowiedz do tematu