Pytajnik, czyli zielono mi ;) » [A6 C5 2.8] Kontrolka p³ynu ch³odz±cego
Odpowiedz do tematu
 [A6 C5 2.8] Kontrolka p³ynu ch³odz±cego
Witam
Dzisiaj po nocy odpali³em auto i po chwili pojawi³a siê kontrolka p³ynu na komputerze, sprawdzi³em jego stan by³ maks. Kontrolka ¶wieci³a siê a¿ silnik nie rozgrza³ siê trochê i pó¼niej przesta³a. Brak b³êdów na vagu. W wigiliê zalalem silnik koncentratem, wczesnej przez chwilê by³a woda przez uszkodzony brok. Gdzie¶ co¶ przymarzlo ?. Ten czujnik znajduje siê w zbiorniczku, czy kontrolka jeszcze z innych miejsc zczytuje? Mia³ kto¶ tak± sytuacjê ? Pierwszy raz mam co¶ takiego

Postaw piwo autorowi tego posta

Mia³em tak pare razy ale tylko w tak wielkie mrozy ja dzisiejszej nocy wychodzi na to ze auto wariuje na -25 nie jest nowe ;)

Póki co problemu z b³êdem nie ma zobaczymy rano. Dla ¶wiêtego spokoju zmierzy³em temperaturê zamarzania p³ynu, wysz³o ponad -50 stopni. Wyci±gn±³em p³yn ze zbiorniczka doda³em litr zwyk³ego plus 0,5 koncentratu. Mierz±c temperaturê p³ynu w opakowaniu który mia³ do -35 wysz³o te¿ oko³o -50 chyba ten miernik siê nie nadaje chocia¿ mierzy³em wodê i wysz³o 0

[ Dodano: Nie 08 Sty, 2017 10:45 ]
A wiêc po nocy czujnik znów siê odezwa³. Sprawdza³em przewody i parê obtaræ by³o ale nie przetarte przewod, zaizolowalem pod³±czy³em dalej siê drze . Zawar³em na krótko kostkê i na fisie problem znikn±³ po wpieciu w czujnik z mocnym dociskiem te¿ przesta³, pewnie zd±¿y³ czytaæ normalnie. Zauwa¿y³em ¿e w zbiorniczku wokó³ czujnika jest jaki¶ syf mo¿e to powoduje problem? Jest te¿ mo¿liwe ¿e p³yn ma zbyt wysok± temperaturê zamarzania i jest za gêsty ?

Stratoss napisa³/a:
Jest te¿ mo¿liwe ¿e p³yn ma zbyt wysok± temperaturê zamarzania i jest za gêsty ?
raczej watpie, wymiana zbiorniczka wyrównawczego rozwi±¿e problem

Dzisiaj go odkrêci³em i wyp³uka³em ¶rodkami chemicznymi zobaczymy jak nie to wymiana

[ Dodano: Pon 09 Sty, 2017 08:09 ]
Póki co -15 by³o i siê nie odezwa³ mo¿e jednak co¶ da³o p³ukanie

Odgrzejê kotleta,
Ja w A3 poradzi³em sobie inaczej: wzi±³em no¿yczki, zdj±³em korek zbiorniczka wyrównawczego - w ¶rodku widaæ dwa prêty, które to nas interesuj±. W³ozy³em otwarte nozyczki do ¶rodka, tak aby ostrza dotyka³y prêta i podrapa³em po ca³ej d³ugo¶ci jeden i drugi prêt. Od tamtego momentu, przez ca³± zimê nie by³o informacji o niskim p³ynie w uk³adzie ch³odzenia.

Odpowiedz do tematu

Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum

Dodaj temat do Ulubionych

Skocz do:  

Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) 

[ IP: 216.73.217.85 ]
[ Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ]