Skrzynie automatyczne » A6(C7) S-tronic Problem!
Odpowiedz do tematu
 A6(C7) S-tronic Problem!
Witam,
od kilku miesięcy w aucie ojca pojawia się pewien problem[automatyczna skrzynia s-tronic]
Przy prędkościach 50-60km/h i 90-100km/h skrzynia wydaje dziwne dźwięki. Niby świst, brzęczenie. W serwisie mówią, że ta skrzynia po prostu tak ma, co się potwierdziło po jeździe próbnej dwoma innymi modelami z tą skrzynią.
Moje pytanie polega na tym, czy jest możliwość eliminacji tego dźwięku? Auto jest na gwarancji więc jak na razie jesteśmy skazani na serwis, który rozkłada ręce.

Będę wdzięczny za odpowiedź

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: A6(C7) S-tronic Problem!
Pietrek napisał/a:
Witam,
od kilku miesięcy w aucie ojca pojawia się pewien problem[automatyczna skrzynia s-tronic]
Przy prędkościach 50-60km/h i 90-100km/h skrzynia wydaje dziwne dźwięki. Niby świst, brzęczenie. W serwisie mówią, że ta skrzynia po prostu tak ma, co się potwierdziło po jeździe próbnej dwoma innymi modelami z tą skrzynią.
Moje pytanie polega na tym, czy jest możliwość eliminacji tego dźwięku? Auto jest na gwarancji więc jak na razie jesteśmy skazani na serwis, który rozkłada ręce.

Będę wdzięczny za odpowiedź
szczerze mówiąc nie wydaje mi sie aby takie cos powinno miec miejsce, w tej sytuacji jedyne co moge Ci zaproponowac to przejażdżka z fachowcem od automatów, lub wizyta w innym serwisie. Zapraszam także do działu przywitań...

Rozmawiałem z trzema mechanikami i wszyscy stwierdzili, że co raz więcej ludzi do nich przyjeżdża z tym problemem. Co więcej, takie dźwięki można zaobserwować w samochodach pokazowych, którymi jechaliśmy.

Pietrek napisał/a:
Rozmawiałem z trzema mechanikami i wszyscy stwierdzili, że co raz więcej ludzi do nich przyjeżdża z tym problemem. Co więcej, takie dźwięki można zaobserwować w samochodach pokazowych, którymi jechaliśmy.
jedź do innego serwisu a jeśli nadal uznaja ,że "te typy tak mają" to pozostaje rzeczoznawca

Pietrek napisał/a:
W serwisie mówią, że ta skrzynia po prostu tak ma, co się potwierdziło po jeździe próbnej dwoma innymi modelami z tą skrzynią.

Taa, mi też w serwisie pokazywali zdjęcia aut z grupy VAG z nieszczelnymi lampami (idące w setki) i też tłumaczyli, że "każde" tak. To wcale nie zmienia faktu, że jeżeli skrzynia jest wadliwa i upłynie Ci okres gwarancyjny, to za naprawę bądź wymianę wyłożysz swoją kasę.
Jeżeli bardzo Cię ten dźwięk niepokoi, udaj się do rzeczoznawcy i zabezpiecz tyły :mrgreen:

Odpowiedz do tematu