Elektryka i elektronika » [a3 8p ] ogrzewanie tylnej szyby wyłącza się po 2 sekundach
Odpowiedz do tematu
 [a3 8p ] ogrzewanie tylnej szyby wyłącza się po 2 sekundach
tak jak w temacie , problem polega na tym że ogrzewanie tylnej szyby wyłącza się po 2-3 sekundach od włączenia , tylko z rana gdy włączam rozmrażanie przedniej szyby , gdy silnik jest ciepły problem znika .
Miał ktoś podobny problem ?
Dodam że akumulator jest nowy i dla pewności wymieniłem regulator napięci

Postaw piwo autorowi tego posta

Sprawdź czy po załączeniu ogrzewania pojawia się 12V na zaciskach szyby.

Problem się powtarza jak jest zimno i silnik jest zimny , włączam nawiew na przednią szybę ,oraz ogrzewaną tylną szybę (z lusterkami tak jest w moim modelu) i po 2-3 sekundach ogrzewanie szyby się wyłącza , przez 2-3 sekundy jest 12v na szybie. Problemu nie ma jak silnik jest ciepły lub nie włączam nadmuchu (max) na przednią szybę ,zważyłem że gdy problem występuje to włączają się też wentylatory na chłodnicy , przy podłączeniu VAG nie widzi błędów i jest problem z komunikacją sterownik silnika -sterownik klima tronik .

A obroty jałowe są na miejscu czy są deko wyższe??

czasami się podniosą na 1000 , wimieniłem panel klimatronik, i myślę że to alternator nie domaga ,

Zacznij od akumulatora w ostateczności napraw alternator.

Akumulator dobrej firmy , 6 miesięczny , wydaje mi się że winę ma alternator , bo jak auto jest zimne i występują problemy z grzaniem szyby to lampka oświetlająca wnętrze lekko mruga (świeci jaśniej ) myślę że jest uszkodzona jedna faza,
Napięcie ładowania 12,8 do 14V faluje
Jutro wrzucę nowy alternator .

ART74 napisał/a:
Akumulator dobrej firmy , 6 miesięczny , wydaje mi się że winę ma alternator , bo jak auto jest zimne i występują problemy z grzaniem szyby to lampka oświetlająca wnętrze lekko mruga (świeci jaśniej ) myślę że jest uszkodzona jedna faza,
Napięcie ładowania 12,8 do 14V faluje
Jutro wrzucę nowy alternator .
zanim wrzucisz nowy alternator sprawdź sam regulator napiecia, czy jak właczasz zapłon świeci sie kontrolka akumulatora?

Na początku pisałem , że akumulator nowy i wymieniłem regulator , dziś już mam alternator zaraz włożę i się okaże jutro rano.

ART74 napisał/a:
Na początku pisałem , że akumulator nowy i wymieniłem regulator , dziś już mam alternator zaraz włożę i się okaże jutro rano.
zgadza się nie doczytałem... w takim razie zostaje tylko alternator...

Ludziki kochane jak się historia zakończyła bo mam to samo pomogła coś wymiana alternatora???
czy co to było wkońcu

Odpowiedz do tematu