Czujniki, kody i schematy » [a4 avant 97] czujnik temperatury zewnetrznej i klimatronik
Odpowiedz do tematu
 [a4 avant 97] czujnik temperatury zewnetrznej i klimatronik
Witam.
Sporo szukałem po necie ale nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi wiec postanowiłem napisac tutaj. Mam pytanie odnośnie zaleznosci czujnika temperatury zewnętrznej a klimą. Coś jest nie tak z czujnikiem gdyż często wyswietla mi error albo pokazuje temperaturę poniżej zera przez co nie działa mi klima. Chcialem znaleźć ten czujnik ale nie ma go w miejscu gdzie powinien być i nie bardzo wiem jak mogę go znaleźć. Moje pytanie jest takie jak mogę znaleźć ten czujnik i czy idzie w jakiś sposób zrobić tak, żeby mimo ze wyswietla się ujemna temperatura klimatyzacja działała normalnie.
Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

Postaw piwo autorowi tego posta

na klimatroniku zmierz wartości (zależnie od wersji) na pinie 1 lub pinie 2 (gniazdo B)
czujnik jest w zderzaku

wydaje mi się ze kolega w ogole mojego postu nie przeczytał

beneeeeek napisał/a:
Coś jest nie tak z czujnikiem gdyż często wyswietla mi error albo pokazuje temperaturę poniżej zera

na klimatroniku zmierz wartości (zależnie od wersji) na pinie 1 lub pinie 2 (gniazdo B)

tak sprawdzisz działanie czujnika

beneeeeek napisał/a:
jak mogę znaleźć ten czujnik

jest w zderzaku

beneeeeek napisał/a:
zrobić tak, żeby mimo ze wyświetla się ujemna temperatura klimatyzacja działała normalnie

nie znam odpowiedzi, wiem tylko że poniżej 5 stopni Celsjusza klima się nie uruchamia

Okey dzięki, ale nie bardzo znam się na mierzeniu tych całych wartości więc prosiłbym o jakieś wytłumaczenie tak na chłopski rozum, a co do czujnika to napisałem, że właśnie nie ma go tam gdzie powinien być czyli w zderzaku, ale gdzies musi być bo temperaturę wskazuje. Chciałbym się dowiedzieć np. skąd on w ogóle wychodzi żeby po kablu dojść do czujnika bo najwidoczniej ktoś go niezle ukrył.

Odpowiedz do tematu