Witam. Poszukuje rysunku,schematu technicznego z etki całego układu klimatyzacji z silnika APU 1.8T .
Jeśli można prosic w dużej rozdzielczości. Dziękuje!
Pozdrawiam Halski
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[A4 B5 1.8T] Układ klimatyzacji-rysunek
Prawdopodobnie, to masz jakąś rzeźbę. Fotka przedstawia schemat elementów układu klimatyzacji dla wszystkich silników Audi A4 1997r 4ro i 6cio cylindrowych benzyn i 4ro cylindrowych Diesla. Wyjątkiem jest tylko 2,5TDI. Sprawdź czy przy skraplaczu masz wkręcony czujnik 4ro pinowy.
Dokładnie tak jak mówisz jest 4 pinowy do 8D0959482.
Czujnik w którym nie ma kabli (przedstawiony na zdj) jest na 2 piny 8A0959483.
Czyli wszystko jest OK i klima powinna chłodzić.
Prawdopodobnie to nie jest od APU . U siebie mam na 6 obwodzie czujnik ciśnienia.
Poszukuje dokładniej skąd idzie wiązka od tego czujnieka

Poszukuje dokładniej skąd idzie wiązka od tego czujnieka

| Halski napisał/a: |
| Prawdopodobnie to nie jest od APU |
Prawdopodobnie, to masz jakąś rzeźbę. Fotka przedstawia schemat elementów układu klimatyzacji dla wszystkich silników Audi A4 1997r 4ro i 6cio cylindrowych benzyn i 4ro cylindrowych Diesla. Wyjątkiem jest tylko 2,5TDI. Sprawdź czy przy skraplaczu masz wkręcony czujnik 4ro pinowy.
| Adi202 napisał/a: |
| Sprawdź czy przy skraplaczu masz wkręcony czujnik 4ro pinowy. |
Dokładnie tak jak mówisz jest 4 pinowy do 8D0959482.
Czujnik w którym nie ma kabli (przedstawiony na zdj) jest na 2 piny 8A0959483.
| Halski napisał/a: |
|
Dokładnie tak jak mówisz jest 4 pinowy do 8D0959482. |
Czyli wszystko jest OK i klima powinna chłodzić.
Witam po krótkiej przerwie, niestety klima dalej nie działa, Wymieniłem czujnik ten 4 pinowy. Szczelna 100% .
Kolejne pytanie od czego jest czunik 8A0959483 i skąd mam poprowadzic wiązkę kablową aby go podłączyc. Chciałbym doprowadzic do ładu i składu ten czujnik.
|
Kolejne pytanie od czego jest czunik 8A0959483 i skąd mam poprowadzic wiązkę kablową aby go podłączyc. Chciałbym doprowadzic do ładu i składu ten czujnik.
Sądzę, że ten presostat o którego pytasz jest zbędny. Występował on w starszych modelach Audi. W A4 do właściwej pracy potrzebny jest ten 4ro pinowy.
Wymieniłem chłodnice klimatyzacji ( nie było w niej szybko złączki ) , a w miejsce "presostatu" wstawiłem punkt do nabicia klimy ( szybko złączka 30 zł ) .
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Odpowiedz do tematu