Car Audio » [a3 98'] Problem z orginalna koscia ISO
Odpowiedz do tematu

12 V jest na czerwonym , na żółtym brak.
Na kostce tej przed przejściówką na czerwono białych jest , tam gdzie są 2 razem (pierwszy od prawej) i trzeci od prawej jeden czerwono biały 12 v

Postaw piwo autorowi tego posta

pysiow napisał/a:
12 V jest na czerwonym , na żółtym brak.
Na kostce tej przed przejściówką na czerwono białych jest , tam gdzie są 2 razem (pierwszy od lewej) i trzeci od lewej jeden czerwono biały 12 v
Radio się nie załącza, bo brakuje jednego z zasilań, a jakie masz połączenia i kolory przewodów tego nie wiem, bo zrobiłeś tylko fotki głośnikowych połączeń.

Pardon

Żółto czerwony powinien dawać prąd po przekręceniu kluczyka w stacyjce , jednak tak się nei dzieje , jak to obejść ? Czy trzeba rozebrać ?

Sprawdź bezpiecznik nr 37. Jeżeli będzie cały, to uszkodzona jest stacyjka.

bezpiecznik ok , wymieniłem nawet na inny 10 A.
Czyli nie mogę tego obejść nie da się nic zrobić ?

Nie działa mi jeszcze tylna wycieraczka tylko nie wiem czy to nie wina silniczka

pysiow napisał/a:
bezpiecznik ok , wymieniłem nawet na inny 10 A.
Czyli nie mogę tego obejść nie da się nic zrobić ?

Prócz wymiany kostki stacyjki możesz połączyć żółty z czerwonym i radio nie będzie sterowane z kluczyka oraz istnieje ryzyko, że wydoi ci akumulator.
Podłącz się jeszcze raz miernikiem do tego przewodu i zmierz napięcie załączając zapłon.

Mierzyłem załączając zapłon i nici :/
Zastanawiam się czy tymczasowo nie podpiąć na krótko , z kluczyka i takk mi radio nie działa , przeczytałem że są 2 rodzaje kostki oraz że to może być wina przekaźnika .

Narazie mam problem właśnie z tym kablem do radia , wycieraczką ale prawdopodobnie silniczek oraz lampą tylną prawą nie świeci światło dzienne a w lewej przeciwmgłowe

Nie działa, ale może zacząć działać jak usuniesz usterkę. Czasowo możesz połączyć ze sobą te 2 kolory z radia i podłaczyć do czerwonego w instalacji samochodu.

Witam niedawno kupiłem audi a6 z 2003r. bez radia z założoną już standardową kostką ISO zauważyłem że już wszystko jest podpięte oprócz paru kabelków niewiadomego dla mnie pochodzenia stąd moja prośba o pomoc i jeszcze jedno, co mam zrobić żeby po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki też można było włączyć radio.

Te odcięte przewody służą tylko do sterowania oryginalnym radiem. Aby radio działało bez kluczyka w stacyjce wystarczy podpiąć sterowanie załączeniem radia pod stałe napięcie.

Witam, mam prośbę o pomoc w podłączeniu radia JVC KD-G333 do tuby VW/AUDI 8L0 035 381G

mianowicie radio to jest wyposażone w złącze RCA (radio mam od dłuższego czasu podłączone, działa) chce do niego podłączyć oryginalna tube VW/AUDI ale nie mam do niej podprowadzonej instalacji i tu chciałbym zapytać jakie przewody zasilające założyć bo czytając różne fora itd wszyscy proponują duże średnice przewodów ale czy to się nie mija z celem skoro za kostką są dosyć cienkie kable czy ewentualnie podłączyć od akumulatora grubszy kabel i zastosować jakiś rozdzielacz w bagażniku ?

kolejne pytanie czy oznaczenia które znalazłem do kostki na skrzyni (znalazłem je we wcześniejszych postach na tym forum) są prawidłowe bo 1 +12V jest w kolorze czarnym a 4 masa czerwony czy nie ma tu i z resztą kabli pomyłki ?

chce też zapytać o podłączenie wejścia liniowego z radia wychodzą dwa gniazda RCA a do tuby wchodzą trzy przewody czy mogę podłączyć

6 lewy kanał - biały chinch rdzeń

7 prawy kanał - czerwony chinch rdzeń

a 8 masa - połączona wspólnie z obu kabli - obudowy

1 12V (czarny grubszy)
2 głosnik lewy + (czarny cieńszy)
3 głośnik lewy- (czerwony cienszy)
4 masa (czerwony grubszy)
5 załączenie subwoofera (zielony cieńszy)
6 wejście lewy (zielony cieńszy)
7 wejście prawy (żółty cieńszy )
8 masa wejść (żółty cieńszy )
9 głośnik prawy + (niebieski cieńszy )
10 głosnik prawy - (brązowy cieńszy ) w nawiasach kolory przewodów pod kostka suboofera

Odpowiedz do tematu