Car Audio » [a3 8l] Audi Beta na Audi Concert
Odpowiedz do tematu
 [a3 8l] Audi Beta na Audi Concert
Witam. Mam taki mały problem moje auto to Audi A3 8L 3D rok 1998.

Kupiłem je jakiś czas temu. Miałem włożone przy zakupie radio Audi Beta.
Według książki którą dostałem wcześniej było włożone radio Audi Chorus I. Gdzieś wyczytałem że można zamienić radio Chorus I na Concert I bez większych problemów.

Problem polega na tym że nie mogę wyłapać co jest czym w radiu chodzi o kostki ISO. To podpięcie nie pasuje mi do żadnego schematu.

Czy posiada ktoś z was kolorystykę przewodów z tego samochodu z tej wersji i roku?

Instalacja była z deka pocięta ale połatałem ją. Chciałbym wiedzieć co jest czym.
Załączniku zostawię zdjęcia instalacji i proszę o odpowiedz czy będzie trzeba przepinać czy w tym układzie radio będzie działać.

Pozdrawiam. Jeśli popełniłem jakiś błąd w formie postowania to przepraszam jestem nowy i jeszcze nie wszystko ogarnąłem.

Postaw piwo autorowi tego posta

Jak będziesz montował Concert, to wszystkie kostki będą pasować. Ta duża czerwona wchodzi wówczas do radia pionowo, żółta mini ISO w miejsce gdzie obecnie siedzi czerwona.

Adi202 napisał/a:
Jak będziesz montował Concert, to wszystkie kostki będą pasować. Ta duża czerwona wchodzi wówczas do radia pionowo, żółta mini ISO w miejsce gdzie obecnie siedzi czerwona.

Rozumiem ze podpinam i wszystko będzie pasować. A teraz z innej paki. Popiołem w lewym tylnym nadkolu oryginalny Sub Bose. I nie działa mi tył i ten sub (od kiedy mam tylko to auto) czy muszę coś jeszcze dopiąć??

Czy po przecięciu będzie dział tył i sub Bose ?? I czy radio będzie miało podświetlanie w tym układzie i nie będzie się co godzinę wyłączać??
Bo czytałem że takie przypadki gdy nie masz podpiętego FIS lub, nie masz magistrali CAN są częste.

luki921206 napisał/a:

Czy po przecięciu będzie dział tył i sub Bose ?? I czy radio będzie miało podświetlanie w tym układzie i nie będzie się co godzinę wyłączać??
Bo czytałem że takie przypadki gdy nie masz podpiętego FIS lub, nie masz magistrali CAN są częste.

To zależy od generacji tego radia. Jeżeli chcesz podpiąć Concert na kasety czyli pierwszą generację, to wszystko będzie działać. Druga generacja np Concert CD do pełnej pracy potrzebuje magistralę CAN.

Wystawiono 1 piw(a):
luki921206

Odpowiedz do tematu