Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[a3 1,9tdi ASZ] czujnik temperatury ch³odziwa
Re: [a3 1,9tdi ASZ] czujnik temperatury ch³odziwa
Czujnik który wymieni³ jest taki sam czy podobny?
Czyli nie taki sam a zamiennik. S±dzê, ¿e mo¿e byæ to wina w³a¶nie tego czujnika. Podnie¶ maskê, odpal silnik i sprawd¼ przy jakiej temperaturze za³±czy siê wentylator. I to bêdzie chyba odpowied¼ na Twoje pytanie.
pzdr
witam wszystkich. mia³em ma³y problem z moja audi a3 1,9tdi gdy sta³em na postoju obroty czasami podnosi³y siê trochê same po czym wraca³y do normalnego stanu. bylem u mechanika i wymieni³ mi czujnik temperatury ch³odziwa obroty juz nie szaleja ale pojawi³ siê inny problem otó¿ teraz po je¼dzie po mie¶cie lub po trasie mam temperaturê 80st na 90 wskakuje tylko gdy zatrzymam siê i chwile auto popracuje co o tym my¶licie? Pozdrawiam
| spedmaster napisa³/a: |
| witam wszystkich. mia³em ma³y problem z moja audi a3 1,9tdi gdy sta³em na postoju obroty czasami podnosi³y siê trochê same po czym wraca³y do normalnego stanu. bylem u mechanika i wymieni³ mi czujnik temperatury ch³odziwa obroty juz nie szaleja ale pojawi³ siê inny problem otó¿ teraz po je¼dzie po mie¶cie lub po trasie mam temperaturê 80st na 90 wskakuje tylko gdy zatrzymam siê i chwile auto popracuje co o tym my¶licie? Pozdrawiam |
Czujnik który wymieni³ jest taki sam czy podobny?
termostat wymien , i jak wyzej jaki czujnik wsadziles taki sam oryginalny czy inny ? jaki kolor czujnika ?
czujnik taki sam wlo¿yl firmy eps
termostat zmien
| spedmaster napisa³/a: |
| czujnik taki sam wlo¿yl firmy eps |
Czyli nie taki sam a zamiennik. S±dzê, ¿e mo¿e byæ to wina w³a¶nie tego czujnika. Podnie¶ maskê, odpal silnik i sprawd¼ przy jakiej temperaturze za³±czy siê wentylator. I to bêdzie chyba odpowied¼ na Twoje pytanie.
pzdr
a moze sprawdzenie vagiem wskazan temperatury dawane na zegary i na sterownik pomoze? jezeli temperatury sa w zblizonym czasie podobne (niestety nie da sie w dokladnie tym samym czasie sprawdzic dwoch) to znaczy ze termostat, jezeli rozne to znaczy ze czujnik padl, teraz pytanie (bo nie wiem jak jest w a3) czy czujnik jest podwojny (4-ro stykowy) i daje rownoczesnie na sterownik i zegary synal, czy sa dwa czujniki - osobno na zegary i sterownik to trza wymienic albo jeden albo ktorys z czujnikow.
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów