Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Wyciek p³ynu ch³odniczego w Audi 80
Odkrêcaj±c korek zbiorniczka zmniejszasz ci¶nienie i dlatego mniej cieknie. Byæ mo¿e masz pêkniety gdzie¶ przewód lub jaki¶ plastikowy ³±cznik z blokiem silnika- lubi± pêkaæ z czasem. Mo¿e tylko oring ale musisz to sprawdziæ osobiscie, bo online trudno raczej. Najlepiej na zimnym silniku bo p³yn ch³odniczy bardzo szybko paruje na goracym silniku. Szukaj bia³ego nalotu.
Witam.Mam problem ze swoj± audiczk±.Zauwa¿y³em ¿e gdzie¶ pod mocowaniem filtra oleju wycieka mi p³yn ch³odniczy,je¿eli zakrêcê korek od zbiorniczka wyrównawczego na maxa i w³±cze klime to cieknie ciurkiem.Jak odkrêce i korek i je¿dzê to praktycznie nie ubywa tego p³ynu.Czy kto¶ mo¿e wie sk±d mog³o by to ciekn±æ,jest to miejsce w okolicy filtra oleju,dok³adniej pod filtrem.Mam Audi 80 93r 1.6 benzyna 102 Km.Z góry dziêkujê wszystkim za pomoc.
jak jest wyciek to trzeba to przegl±dn±æ - samemu lub u mechanika. Czy to czasami nie jest wyciek z pompy wody? podjed¿ na chocia¿ by na stacjê diagnostyczn±, daj dychê by zerkn±³.
| jacek111gt napisa³/a: |
| je¿eli zakrêcê korek od zbiorniczka wyrównawczego na maxa i w³±cze klime to cieknie ciurkiem.Jak odkrêce i korek i je¿dzê to praktycznie nie ubywa tego p³ynu |
Odkrêcaj±c korek zbiorniczka zmniejszasz ci¶nienie i dlatego mniej cieknie. Byæ mo¿e masz pêkniety gdzie¶ przewód lub jaki¶ plastikowy ³±cznik z blokiem silnika- lubi± pêkaæ z czasem. Mo¿e tylko oring ale musisz to sprawdziæ osobiscie, bo online trudno raczej. Najlepiej na zimnym silniku bo p³yn ch³odniczy bardzo szybko paruje na goracym silniku. Szukaj bia³ego nalotu.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów