Quattro » Wstawienie do S6 4,2 skrzyni od 2,8 V6
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
 Wstawienie do S6 4,2 skrzyni od 2,8 V6
Witam wszystkich maniaków AUDICZEK :)

Pytanko. Czy do mojej S-ki 4,2 V8 da się wstawić skrzynię biegów od 2,6 lub 2,8 V6 quattro???

Pozdrawiam.

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: Wstawienie do S6 4,2 skrzyni od 2,8 V6
Filip napisał/a:
Witam wszystkich maniaków AUDICZEK :)

Pytanko. Czy do mojej S-ki 4,2 V8 da się wstawić skrzynię biegów od 2,6 lub 2,8 V6 quattro???

Pozdrawiam.
watpie w to.

Jak się uprzesz, to wstawisz, ale po co Ci to? Wymiana skrzyni, dopasowanie jej do silnika, wał, sterownik silnika, pedały i to wszystko po to aby sobie ręcznie biegi pozmieniać. :-/

Krzynia pasuje na silnik. Tylko powiedz mi skąd weżmiesz koło zamachowe do v8??
Jest z tym straszny problem. skrzynia od 2.8 q jest najmocniejsza i najdłuższa.

Adi Ja już sobie ręcznie bieg zmieniam tylko że moja 6-biegowa skrzynia powoli umiera więc mam zamiar ściągnąć sobie z Niemiec A6 2,8 quattro i ewentualnie tą skrzynie wrzucić.

Dzięki Chmiel25 to właśnie mnie interesowało czy podpasuje na silnik, co do koła zamachowego to mam nadzieje że obecne będzie pasowało.

No to pięknie. W tej A6 jest 6cio bieg?

Nie w A6 nie ma 6 biegowej!!!

Jest natomiast w S6 hehe ;audi;

Nie wiem jak w automacie ta furka się spisuje ale w manualu przy odpowiedniej redukcji włącza się przyspieszenie rakietowe :evil:

Filip napisał/a:
Nie w A6 nie ma 6 biegowej!!!

Jest natomiast w S6 hehe ;audi;

Nie wiem jak w automacie ta furka się spisuje ale w manualu przy odpowiedniej redukcji włącza się przyspieszenie rakietowe :evil:

Sprawny automat ma to również i to super rakietowe. Przełącza zawsze na odpowiedni bieg przy odpowiednim momencie obrotowym silnika. ;-)
pzdr

Adi202 napisał/a:
Sprawny automat ma to również i to super rakietowe. Przełącza zawsze na odpowiedni bieg przy odpowiednim momencie obrotowym silnika.
pzdr
i to jst prawda , to jest fakt, bo Adi mówi tak!! :mrgreen:

Pasiak napisał/a:
i to jst prawda , to jest fakt

Gdy już Pasiak też tak twierdzi, to każdy to potwierdzi. :mrgreen:

Filip napisał/a:
Dzięki Chmiel25 to właśnie mnie interesowało czy podpasuje na silnik, co do koła zamachowego to mam nadzieje że obecne będzie pasowało.

Pasuje twój zamach ewentualnie bedziesz musiał wsadzić tarcze od silnika 7A 2.3 20v
Niewiem czemu chcesz całe auto kupować?? Tych skrzyni jest masa na allegro po niskich cenach. Pamietasz mam nadzieje że musi zgadzać się przełożenie głowne skrzyni z mostem??

A tego to nie wiedziałem, nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym przełożeniem mostu i skrzyni (możesz to ktoś wyjaśnić), ale w takim wypadku przełożę razem z mostem.
Całe dlatego że mieszkam przy granicy, mam autolawete, a jak się poczeka to można wychaczyć audiczke taką jaką potrzebuje do w przedziale 1500 – 3500 zł czy to 100 czy A6
Muszę jeszcze u siebie wymienić obie przednie lampy, chłodnicę klimy, jak się trafi dobre zawieszenie to i zawieszenie przy okazji oraz kilka innych drobiazgów, reszta na allegro.

W danym momencie jest 100 2,8 quattro 1992 za 1500zł ale ma trochę nabite 350 000 tys.
Czekam na A6, w połowie wakacji były 2 szt za 2200 i 2400, ale na necie były tylko przez maksymalnie kilka godzin dostępne.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi