GPS i GSM » Zmiana języka w Audi A4 (napisów itp)
Odpowiedz do tematu
 Zmiana języka w Audi A4 (napisów itp)
Witam. Mam audi A4 B7 z małą nawigacją, a ściślej mówiąc taką między zegarami. Ściągnąłem kiedyś mapę polski z polskim lektorem i niby wszystko fajnie, lecz mam angielskie napisy i nie mam możliwości zmiany na polski, oraz wszystkie informacje na wyświetlaczu są w tym języku. Czy jest możliwość wgrania polskiego języka? Jeżeli tak to jakim programem.

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: Zmiana języka w Audi A4 (napisów itp)
kamilo1409 napisał/a:
Witam. Mam audi A4 B7 z małą nawigacją, a ściślej mówiąc taką między zegarami. Ściągnąłem kiedyś mapę polski z polskim lektorem i niby wszystko fajnie, lecz mam angielskie napisy i nie mam możliwości zmiany na polski, oraz wszystkie informacje na wyświetlaczu są w tym języku. Czy jest możliwość wgrania polskiego języka? Jeżeli tak to jakim programem.
Jeżeli udało Ci się ściągnąć mapę, to nie powinieneś mieć problemu ze ściągnięciem spolszczonego update do nawigacji BNS.
Tu masz opis jak to wgrać http://www.audi-tech-team...4-dx-vt1670.htm

A gdzie mogę pobrać takie firmware bo szukam i nic nie moge wynaleźć

kamilo1409 napisał/a:
A gdzie mogę pobrać takie firmware bo szukam i nic nie moge wynaleźć

Kiedyś widziałem na którymś z forum o tematyce GPS.
pzdr

Znalazłem spolszczenie i je zainstalowałem:) lecz to nie do końca to o co mi chodziło, ponieważ nawigacja jest juz w 100% po polsku, lecz dalej system głośnomówiący jest po niemiecku i komputer pokładowy czy jak to nazwać (włącza się go przyciskiem w wycieraczkach) jest w innym języku. Da rady to również spolszczyć?

kamilo1409 napisał/a:
Znalazłem spolszczenie i je zainstalowałem:) lecz to nie do końca to o co mi chodziło, ponieważ nawigacja jest juz w 100% po polsku, lecz dalej system głośnomówiący jest po niemiecku i komputer pokładowy czy jak to nazwać (włącza się go przyciskiem w wycieraczkach) jest w innym języku. Da rady to również spolszczyć?

To jest już możliwe, ale nikt nie udostępni tego za free.

Postaram się poszukać tego w necie, tylko proszę o jakieś naprowadzenie czego mam szukać.

kamilo1409 napisał/a:
Postaram się poszukać tego w necie, tylko proszę o jakieś naprowadzenie czego mam szukać.

Wątpię abyś coś znalazł, ale szukaj w ten deseń FIS+Audi+Menu.
pzdr

Kolegokamilo1409, gdzie znalazłeś to spolszczenie, bo też takiego poszukuję?

Odpowiedz do tematu