Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
B3 1,8+kompresor+LPG
Na pewno jest cięższa od Golfa G60 (160KM) więc nie powinno być problemów.
Kolega z klubu 80 zrobił oto taki swap do silnika 1,8 na gaźniku załozył kompresor wraz z LPG. http://www.youtube.com/watch?v=GeFunfMpZ6o. W razie czego moge dorzucic fotki spod maski. Wydawałoby sie ze nie mozna tego zrobic a jednak sie da, jezeli tylko ktos ma zawziecie i czas.
Po pracy obrotomierza wygląda obiecująco, ale kolega z klubu 80 mógłby zrobić choć krótki filmik w trakcie deptania
- w takim stanie tyle powinno mu zająć do 0 do 200. Jestem ciekawy efektów.
pzdr
pzdr
efekt na pewno bedzie swietny, tylko czy 80-tka nie bedzie za lekka
| Pasiak napisał/a: |
| efekt na pewno bedzie swietny, tylko czy 80-tka nie bedzie za lekka |
Na pewno jest cięższa od Golfa G60 (160KM) więc nie powinno być problemów.
Projekt godny uwagi. Pomysł i plany miało wielu wobec kompresora lub turbo w wolnossssaku w audi 80. Tu nie było planów, tu było wykonanie
i to mi się podoba.
Co do wagi 80 b3 to wydaje mi się super nie za lekko nie za ciężko. A i doładowanie pewnie nie jest zbyt duże żeby nie zakatować silnika. Jeśli nie był odprężany to pewnie do 0.3 bara ładuje, co może dawać ze 120 km i "fajne" już czasy do 100.
Ogólnie szacun dla twórcy i życzenia bezawaryjności
Co do wagi 80 b3 to wydaje mi się super nie za lekko nie za ciężko. A i doładowanie pewnie nie jest zbyt duże żeby nie zakatować silnika. Jeśli nie był odprężany to pewnie do 0.3 bara ładuje, co może dawać ze 120 km i "fajne" już czasy do 100.
Ogólnie szacun dla twórcy i życzenia bezawaryjności
Wg. właściciela do setki 8,8sek i predkosc max 220km/h na LPG. Oczywiscie zeby nie brakowało podtlenku sa zastosowane 2 reduktory i każdy obsługuje swoja gardziel.
Dwu gardzielowy gaźnik ma? czy ja dobrze kumam czy od czegoś go wszczepił ?
2 reduktory dobry pomysł inaczej pewnie dawka czy bucie byłaby mocno uboga
mocna rzeźba tak czy inaczej
2 reduktory dobry pomysł inaczej pewnie dawka czy bucie byłaby mocno uboga
mocna rzeźba tak czy inaczej
oryginalanie był tam gaźnik Kehin 2 gardzielowy ale został zamieniony na gaźnik 2 gardzielowy od Poloneza, ma wieksze gardziele i sterowane sa mechanicznie a nie podcisnieniowo.
Witam koledzy
Widzę, że zainteresował Was mój projekt. Cala modyfikacja opisana jest na stronce
www.audi80.pl/-audi-80-b3...-vt44857,30.htm
Co do doładowania to dmucham 0,35 bara na stopniu sprężania 10 : 1 przy odpowiednio opóźnionym zapłonie. Obecnie po tych modyfikacjach przejechałem 8000 km i wszystko działa poprawnie, nic się do tej pory nie rozleciało.
Pozdro

Widzę, że zainteresował Was mój projekt. Cala modyfikacja opisana jest na stronce
www.audi80.pl/-audi-80-b3...-vt44857,30.htm
Co do doładowania to dmucham 0,35 bara na stopniu sprężania 10 : 1 przy odpowiednio opóźnionym zapłonie. Obecnie po tych modyfikacjach przejechałem 8000 km i wszystko działa poprawnie, nic się do tej pory nie rozleciało.
Pozdro

jaki to kod silnika który zastosowałeś??
szczerze to wyniki są słabe, ale dobre i to
gratuluje przeróbki
ciekawi mnie dlaczego wybrałes tak trudna konstrukcje gażnikowo silnikową (gazniki poloneza,metry rur,serijny kolektor), przes to tracisz od groma momentu obrotowego.
szczerze to wyniki są słabe, ale dobre i to
gratuluje przeróbki
ciekawi mnie dlaczego wybrałes tak trudna konstrukcje gażnikowo silnikową (gazniki poloneza,metry rur,serijny kolektor), przes to tracisz od groma momentu obrotowego.
Zastosowałem akurat takie rozwiązanie, bo posiadam silnik o oznaczeniu JV ( silnik 1.8 na gaźniku 90 KM) i starałem sie to zrobić w miarę możliwości jak najniższym kosztem
.
Obecnie jeżdżę na doładowaniu 0,35 bara co pozwala na osiągniecie 100 w 7,6 sekundy i rozpędza sie do 230 km/h. Nie ładuję więcej, ponieważ przy stopniu sprężania 10 : 1 silnik mógłby zacząć stukać i pewno długo by nie wytrzymał.
Mam kilka fajnych pomysłów co do dalszych przeróbek, ale czekam na przypływ $$$. Planuję zrobić coś koło 200 KM co przy wadze 1050 kg powinno nieźle wciskać w fotel
, ale to już nie na tym silniku.
[ Dodano: Pon 27 Cze, 2011 19:09 ]
Koledzy może orientuje się ktoś ile NM jest w stanie wytrzymać moja seryjna skrzynia?
Zamierzam wsadzić motor G60 do mojej budy i zastanawiam sie czy skrzynia, półosie i przeguby wytrzymaja?
Obecnie jeżdżę na doładowaniu 0,35 bara co pozwala na osiągniecie 100 w 7,6 sekundy i rozpędza sie do 230 km/h. Nie ładuję więcej, ponieważ przy stopniu sprężania 10 : 1 silnik mógłby zacząć stukać i pewno długo by nie wytrzymał.
Mam kilka fajnych pomysłów co do dalszych przeróbek, ale czekam na przypływ $$$. Planuję zrobić coś koło 200 KM co przy wadze 1050 kg powinno nieźle wciskać w fotel
[ Dodano: Pon 27 Cze, 2011 19:09 ]
Koledzy może orientuje się ktoś ile NM jest w stanie wytrzymać moja seryjna skrzynia?
Zamierzam wsadzić motor G60 do mojej budy i zastanawiam sie czy skrzynia, półosie i przeguby wytrzymaja?
projekt dobry a wynik jeszcze lepszy lecz wiem z doświadczenia szału nie ma du** nie urywa ale jest satysfakcja z tego co się osiągnęło gratulacje dla turbofin za projekt ... wystarczy dołożyć parę zł i aeb można przerzucić ale tego jest już dużo a abk czy jv z kompresorem nie ma
Odpowiedz do tematu