Układ hamulcowy » [B4 2,0 ABK] Jakie zaciski.
Odpowiedz do tematu
 [B4 2,0 ABK] Jakie zaciski.
Od jakiegoś czasu ubywa mi płynu hamulcowego. Okazuje się, że kapie z tylnego prawego zacisku. Wcześniej ubywało niewiele ale teraz muszę dolewać do pełna raz na 3 tygodnie bo już miga kontrolka. Skorodowy jest taki dyngsik, który wychodzi podczas zaciągniętego ręcznego i tamtedy ucieka płyn. Najgorsze jest, że nawet jak nie jest na ręcznym to i tak kapie. Dowiedziałem się, że do wymiany jest najprawdopodobniej cały zacisk bo samego "dyngsika" nie mozna dokupić.
Niestety nie wiem jaki kupić.

Postaw piwo autorowi tego posta

na Bardowskiego dobiora Ci dobry zamiennik ;-)

Wystawiono 1 piw(a):
Sergio

Chodzi Ci o "Arko"? Podjadę tam jutro i się dowiem. Dzieki ;-)

[ Dodano: Sob 11 Maj, 2013 11:00 ]
Mają zaciski (zamienniki) dwóch firm: ABS-260zł i TRW-340zł. O TRW słyszałem, że są dość dobre, a słyszał ktoś o ABS? Podobno jakaś holenderska firma. Warto zaprzątać sobie nimi głowe?

Sergio napisał/a:
Chodzi Ci o "Arko"? Podjadę tam jutro i się dowiem. Dzieki ;-)

[ Dodano: Sob 11 Maj, 2013 11:00 ]
Mają zaciski (zamienniki) dwóch firm: ABS-260zł i TRW-340zł. O TRW słyszałem, że są dość dobre, a słyszał ktoś o ABS? Podobno jakaś holenderska firma. Warto zaprzątać sobie nimi głowe?
powiem Ci szczerze,że ja bym kupił TRW

skontaktuj sie z Denisem ja ostatnio kupowalem u niego zacisk TRW i wychodzi duzo taniej niz w tym sklepie o ktorym piszesz

Dokładnie jak Daniel pisze. Są to oryginalne zaciski po kompletnej odnowie z gwarancją. Cena około 200- 300zł w zależności od zacisku.

:) No widzisz jeden telefon i zacisk w drodze :)
BTW.
ABS to znana firma daja rade te zaciski tez. Jest tanszy u mnie o 30 zl od tego co zamowiles ale TRW to TRW :) To tak jak VW Passat i Audi A4 niby Grupa ale... :)

DenniSZgc napisał/a:
ABS to znana firma daja rade te zaciski tez. Jest tanszy u mnie o 30 zl od tego co zamowiles ale TRW to TRW To tak jak VW Passat i Audi A4 niby Grupa ale...

Ano właśnie, zwłaszcza, że na hamulcach nie ma co oszczędzać. Mnie osobiście TRW kojarzy się raczej z poduszkami i pasami bezp. bo Cz-wie je produkują :-P . Ale o klockach tez słyszałem. Dlatego zawsze lepiej doradzić się fachowca.
Dzięki i czekam na przesyłkę.

siema z własnego doświadzczenia polecam TRW miałem zaciski również z ABS i różnica w jakości przynajmniej dla mnie była odczuwalna. Takie http://www.iparts.pl/czes...61-bhw120e.html

Pozdrawiam :)

Nowy zacisk juz na założony.
Jeszcze raz wielkie dzięki Denis.

Odpowiedz do tematu