Od jakiegoś czasu ubywa mi płynu hamulcowego. Okazuje się, że kapie z tylnego prawego zacisku. Wcześniej ubywało niewiele ale teraz muszę dolewać do pełna raz na 3 tygodnie bo już miga kontrolka. Skorodowy jest taki dyngsik, który wychodzi podczas zaciągniętego ręcznego i tamtedy ucieka płyn. Najgorsze jest, że nawet jak nie jest na ręcznym to i tak kapie. Dowiedziałem się, że do wymiany jest najprawdopodobniej cały zacisk bo samego "dyngsika" nie mozna dokupić.
Niestety nie wiem jaki kupić.
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[B4 2,0 ABK] Jakie zaciski.
powiem Ci szczerze,że ja bym kupił TRW
No widzisz jeden telefon i zacisk w drodze
BTW.
ABS to znana firma daja rade te zaciski tez. Jest tanszy u mnie o 30 zl od tego co zamowiles ale TRW to TRW
To tak jak VW Passat i Audi A4 niby Grupa ale...
Ano właśnie, zwłaszcza, że na hamulcach nie ma co oszczędzać. Mnie osobiście TRW kojarzy się raczej z poduszkami i pasami bezp. bo Cz-wie je produkują
. Ale o klockach tez słyszałem. Dlatego zawsze lepiej doradzić się fachowca.
Dzięki i czekam na przesyłkę.
na Bardowskiego dobiora Ci dobry zamiennik
Chodzi Ci o "Arko"? Podjadę tam jutro i się dowiem. Dzieki
[ Dodano: Sob 11 Maj, 2013 11:00 ]
Mają zaciski (zamienniki) dwóch firm: ABS-260zł i TRW-340zł. O TRW słyszałem, że są dość dobre, a słyszał ktoś o ABS? Podobno jakaś holenderska firma. Warto zaprzątać sobie nimi głowe?
[ Dodano: Sob 11 Maj, 2013 11:00 ]
Mają zaciski (zamienniki) dwóch firm: ABS-260zł i TRW-340zł. O TRW słyszałem, że są dość dobre, a słyszał ktoś o ABS? Podobno jakaś holenderska firma. Warto zaprzątać sobie nimi głowe?
| Sergio napisał/a: |
| Chodzi Ci o "Arko"? Podjadę tam jutro i się dowiem. Dzieki [ Dodano: Sob 11 Maj, 2013 11:00 ] Mają zaciski (zamienniki) dwóch firm: ABS-260zł i TRW-340zł. O TRW słyszałem, że są dość dobre, a słyszał ktoś o ABS? Podobno jakaś holenderska firma. Warto zaprzątać sobie nimi głowe? |
skontaktuj sie z Denisem ja ostatnio kupowalem u niego zacisk TRW i wychodzi duzo taniej niz w tym sklepie o ktorym piszesz
Dokładnie jak Daniel pisze. Są to oryginalne zaciski po kompletnej odnowie z gwarancją. Cena około 200- 300zł w zależności od zacisku.
No widzisz jeden telefon i zacisk w drodze
BTW.
ABS to znana firma daja rade te zaciski tez. Jest tanszy u mnie o 30 zl od tego co zamowiles ale TRW to TRW
To tak jak VW Passat i Audi A4 niby Grupa ale...
| DenniSZgc napisał/a: |
| ABS to znana firma daja rade te zaciski tez. Jest tanszy u mnie o 30 zl od tego co zamowiles ale TRW to TRW To tak jak VW Passat i Audi A4 niby Grupa ale... |
Ano właśnie, zwłaszcza, że na hamulcach nie ma co oszczędzać. Mnie osobiście TRW kojarzy się raczej z poduszkami i pasami bezp. bo Cz-wie je produkują
Dzięki i czekam na przesyłkę.
siema z własnego doświadzczenia polecam TRW miałem zaciski również z ABS i różnica w jakości przynajmniej dla mnie była odczuwalna. Takie http://www.iparts.pl/czes...61-bhw120e.html
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nowy zacisk juz na założony.
Jeszcze raz wielkie dzięki Denis.
Jeszcze raz wielkie dzięki Denis.
Odpowiedz do tematu