Witam!!!
Mam problem ze spryskiwaczami szyb i reflektorów - przestały działać ,bezpieczniki są dobre ,płyn uzupełniony, pompki nie dają znaku życia (sprawdzałem je w innym aucie i działają). Gdzie szukać problemu? Może jakiś przekżnik? Gdzie właściwie znajdują sie przekazniki??
Pozdrawiam
Michał
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Audi A4 B6 problem ze spryskiwaczami
No z tym będzie problem. Moduł znajduje się pod kierką - płaska kwadratowa obudowa. Sprawdzić mógłbyś go w innym A4. Jeżeli masz zdolności manualne, to możesz go zdemontować, rozebrać i sprawdzić, czy nie jest zalany wodą - elektrokorozja.
Jeżeli masz kogoś z VAG-COmem, to ułatwi Ci trochę robotę.
pzdr
Witam, na pewno koledzy Ci pomogą w Twoim problemie, ja jak na razie proponuje zarzeć tutaj
http://www.audi-tech-team.eu/powitanie-vf3.htm
http://www.audi-tech-team.eu/powitanie-vf3.htm
W tym modelu nie ma już przekaźnika, lecz moduł centralny tzw bordnetz. Masz uszkodzenie albo w manetce, albo w tym module.
Wydaje mi sie, że manetka działa normalnie. Gdy włączam funkcję spryskiwaczy wycieraczki zaczyna działac tak jak normalnie trzy czy trzery razy tylko nie ma spłynu na szybie. A czy wiesz gdzie znajduje się moduł centralny tzw bordnetz?? I jak go mogę sprawdzic??
| cydzio napisał/a: |
| ? I jak go mogę sprawdzic?? |
No z tym będzie problem. Moduł znajduje się pod kierką - płaska kwadratowa obudowa. Sprawdzić mógłbyś go w innym A4. Jeżeli masz zdolności manualne, to możesz go zdemontować, rozebrać i sprawdzić, czy nie jest zalany wodą - elektrokorozja.
Jeżeli masz kogoś z VAG-COmem, to ułatwi Ci trochę robotę.
pzdr
Odpowiedz do tematu