Elektryka i elektronika » [a3] dziwny pobór prądu na postoju
Odpowiedz do tematu

Czy pompka, czy stacyjka? Masz oryginalne radio? Załącza się po przekręceniu kluczyka?

Postaw piwo autorowi tego posta

Radio jest nie oryginalne, działa cały czas, nie potrzebny jest kluczyk, chciałem podłączyć je w taki sposób aby działało po przekręceniu kluczyka, ale w wiązce nie było kabla z prądem po przekręceniu stacyjki, tzn były tam kable, ale żaden nie miał prądu, dlatego zmostkowałem żółty i czerwony kabel. Teraz sobie myślę, że to ma sens, ani radio nie ma prądu po stacyjce ani oświetlenie kabiny, gdzie szukać tego połączenia?

plutmarcin napisał/a:
w wiązce nie było kabla z prądem po przekręceniu stacyjki,

Wszystko na temat. Jeżeli A3 była oryginalnie wyposażona w instalację radiową, to ten przewód powinien tam też być. Jest to przewód żółty z czerwonym paskiem pozycja nr4. Jezeli na nim nie ma napięcia, to zacznij od bezpiecznika nr 37. Jeżeli na nim nie będzie napięcia po przekręceniu klucza, to wymień kostkę stacyjki.
pzdr

Wystawiono 1 piw(a):
plutmarcin

Problem rozwiązany, w ogóle nie było bezpiecznika nr 37 i nawet miało to jakiś sens bo w instrukcji którą dostałem od poprzedniego właściciela w tabeli bezpieczników, pod pozycją 37 był opis "bezpiecznik wolny" ;-) ale jaja, dobrze, że nie wziąłem się od razu za rozkręcanie pompki :-)
Pozostaje do rozwiązania pobór prądu, ale mam nadzieję po wymianie procesora będzie OK.

plutmarcin napisał/a:
Problem rozwiązany, w ogóle nie było bezpiecznika nr 37 i nawet miało to jakiś sens bo w instrukcji którą dostałem od poprzedniego właściciela w tabeli bezpieczników, pod pozycją 37 był opis "bezpiecznik wolny" ;-) ale jaja, dobrze, że nie wziąłem się od razu za rozkręcanie pompki :-)
Pozostaje do rozwiązania pobór prądu, ale mam nadzieję po wymianie procesora będzie OK.

Teraz możesz podłączyć radio tak jak być powinno.

No i jest OK, wymiana procesora rozwiązała wszystkie problemy, pobór prądu jest na poziomie 0,03A, a temperatura wyświetlana jest prawidłowo. Adi jesteś wielki :-D Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

plutmarcin napisał/a:
No i jest OK, wymiana procesora rozwiązała wszystkie problemy, pobór prądu jest na poziomie 0,03A, a temperatura wyświetlana jest prawidłowo. Adi jesteś wielki :-D Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Cieszę się, że zakończyło się to sukcesem. Gratulacje dla serwisanta. ;-)

Odpowiedz do tematu