|
Nierówna praca silnika Audi A3 |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sob 21 Maj, 2016 21:26 Nierówna praca silnika Audi A3
|
|
|
Witam posiadam auto Audi A3 1.6 101KM 1997r. Otóż problem polega na tym, że na postoju silnik nierówno pracuje, tak jakby miał arytmie serca, drga, przez chwile ok i znowu drganie, cos takiego Nie wiem czego to może być przyczyna, poza tym chyba wszystko ok, w jeździe niczego sie nie dopatrzyłem. Jak juz wejdzie na obroty to jest ok Czy to moze być problem z elektroniką (softem itp), badz jakiś czujnik, czy raczej sprawa czysto mechaniczna?
[ Dodano: Nie 22 Maj, 2016 09:32 ]
a dodam jeszcze, że jak postoi to długo kręci... |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 22 Maj, 2016 10:16
|
|
|
Sprawdź ciśnienie paliwa. Wartości mierzone w sterowniku również. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 23 Maj, 2016 12:12
|
|
|
jacked100 napisał/a: |
Na innej stronie czytałem, że to moze byc problem z " czujnikiem wału korbowego" |
Po to są wartości mierzone oraz lista błędów, aby ewentualnie potwierdzić lub wykluczyć G28. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.80, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |