|
|
licznki audi a6c5 2,5tdi v6 imo |
| Autor |
Wiadomość |
JACO
rezacz

Model: b4
Silnik: ABK+turbo
Zasilanie: pb+lpg
Nadwozie: sedan

Piwa: 1/1 Skąd: włodawa
|
Wysłany: Sro 12 Cze, 2013 17:00 licznki audi a6c5 2,5tdi v6 imo
|
|
|
jak w temacie mam problem i prosił bym o pomoc wszelakie info na temat tego jak w tym liczniku pozbyć się imo na stałe
licznik jest zainstalowany w 80b4 kiedyś kumpel blokował imo w tym liczniku ale po odpięciu aku problem znów powraca ... auto jeździ i odpala normalnie ale trochę denerwuje ze nie pokazuje obrotów spalania i temp oleju
z góry dzięki za pomoc |
_________________ [ O \==oooo==/ O ] |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 17 Cze, 2013 23:31
|
|
|
Immo tutaj nie jest problemem. Powodem braku wskazań obrotów jest brak magistrali CAN. Przerabiałem ten temat już to w A4 2001r. Tzn poprawiałem po Wrocławskich mechaniorach którzy się zajeb...e znali na elektronic.
Tak więc jeżeli masz problem z migającą LED, to ją wylutuj i po sprawie. Co do obrotomierza, to owszem jest extra pin w zegarach dla sygnału obrotomierza, ale bez CANu ze sterownika silnika nie musi to działać. Z tego co zauważyłem Twoje zegary są poliftowe. Ten problem nie występuje w zegarach produkowanych do 1999r |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): JACO |
 |
JACO
rezacz

|
Wysłany: Wto 18 Cze, 2013 11:15
|
|
|
czyli będę musiał pokombinować z jakimś emulatorem can |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 19 Cze, 2013 21:09
|
|
|
Spróbuj pomieszać w adaptacji zegarów. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
JACO
rezacz

|
Wysłany: Sro 19 Cze, 2013 21:16
|
|
|
jak tylko znajdę swoje vagtacho to wrzucę całe kodowanie |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.84, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |