|
|
XENONY |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 20:57 XENONY
|
|
|
Widziałem, dziś V-ke naszego kolegi V8rush, która ma założone xenony, efekt jest piorunujący chciałem się zorientować jak by to wyglądało z założeniem w mojej.tzn czy dużo jest przeróbek i motania z przetwornicami i z lampą... no i jakie koszta Widziałem za 200 zł na Allegro zestawy do montażu. Warte jest to coś? |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 21:18
|
|
|
Ja kupiłem konkretnie te , nic nie przerabiasz , podłączasz i już http://www.allegro.pl/ite...k_bi_xenon.html A efekt , jak już pisałem w swoim poście , do tej pory jeździłem z lampami naftowymi zamiast reflektorów. |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
| Ostatnio zmieniony przez roger110 Sro 31 Mar, 2010 21:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Pasiak |
 |
|
|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 21:24 Re: XENONY
|
|
|
| Pasiak napisał/a: | Widziałem, dziś V-ke naszego kolegi V8rush, która ma założone xenony, efekt jest piorunujący chciałem się zorientować jak by to wyglądało z założeniem w mojej.tzn czy dużo jest przeróbek i motania z przetwornicami i z lampą... no i jakie koszta Widziałem za 200 zł na Allegro zestawy do montażu. Warte jest to coś? |
Pasiak nie pchaj się w to. Tym bardziej jeżeli chcesz założyć Xenon H4 z przetwornicami HID.
Zaczną Ci się problemy związane z przeglądami rejestracyjnymi itp.
V8 nie jest aż tak bardzo czuła na przepięcia jak np Seat Leon którego reanimowałem po takich HIDach, ale aby to było zrobione fachowo musiałbyś założyć sobie soczewki aby wyglądałoby to bardziej oryginalnie. Wiąże się z tym polerowanie kloszy i kupę czasu na złożenie takiej lampy. Chyba, że zrobisz jak większość na modelinę, wkręty i gumę balonową.
Na rynku pojawiły się żarówki z homologacją o bardzo zbliżonej temperaturze światła co Xenon - efekt może nie identyczny, ale właściwy z zastosowaniem.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 21:31
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Zaczną Ci się problemy związane z przeglądami rejestracyjnymi itp. | Wypinasz palnik , wpinasz żarówki i po bólu . nie przerabia się instalacji , podpinasz do ori , która jest w aucie , ja jestem bardzo zadowolony. |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 21:41
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Wiąże się z tym polerowanie kloszy i kupę czasu na złożenie takiej lampy. Chyba, że zrobisz jak większość na modelinę, wkręty i gumę balonową. | to już jest grubsza zabawa, a co za tym idzie czasochłonna, a ja nie mam drugiego kompletu lamp
| roger110 napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | Zaczną Ci się problemy związane z przeglądami rejestracyjnymi itp. | Wypinasz palnik , wpinasz żarówki i po bólu . nie przerabia się instalacji , podpinasz do ori , która jest w aucie , ja jestem bardzo zadowolony. | niby tak, ale jak zatrzyma mnie patrol i zabierze dowód? I jeszcze jedna sprawa, ja to wygląda z ustawianiem świateł, bo pełno jeździ pokemonów , którzy walą po oczach |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 21:46
|
|
|
| Pasiak napisał/a: | | niby tak, ale jak zatrzyma mnie patrol i zabierze dowód? I jeszcze jedna sprawa, ja to wygląda z ustawianiem świateł, bo pełno jeździ pokemonów , którzy walą po oczach | Palnik jest tak skonstruowany ,że zakładasz w miejsce H4 i nic nie przestawiasz ,świecą tak jak świeciły żarówki . Oczywiście masz regulację wysokości świateł , więc , jak masz ludzi , czy towar na pokładzie , to sobie opuszczasz. Co do patrolu i zatrzymania , jeśli usterkę usuniesz na miejscu , nie mogą zabrać Ci dowodu , więc wozisz w schowku dwie H4 w razie co , wyjmujesz palnik , wkładasz żarówki , dajesz im buzi i odjeżdzasz. Przy tym zestawie nie ingeruje się w ori instalację . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 21:46
|
|
|
| Pasiak napisał/a: | | I jeszcze jedna sprawa, ja to wygląda z ustawianiem świateł, bo pełno jeździ pokemonów , którzy walą po oczach |
Nie zapomnij o spryskach Na zdjęciach nie zauważyłam. |
_________________ Gość
pozdrawiam serdecznie
Samo skur*****stwo na tym świecie.
Skur*****stwo i pogarda.
 |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 22:37
|
|
|
sleepwalker, Nie wątpliwie sporo racji w tym co piszesz , także decyzja Piotruś należy do ciebie , ja jestem na tak . |
| Ostatnio zmieniony przez roger110 Sro 31 Mar, 2010 22:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 22:39
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | także desyzja Piotruś należy do ciebie | muszę się nad tym doooooobrze zastanowić, dzięki chłopaki |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 01 Kwi, 2010 00:30
|
|
|
| sleepwalker napisał/a: | | osobiscie nie spotkalem HIDa ktory nie oslepia i nie wkur... tych z przeciwka, a to z jednej prostej przyczyny - jest to po prostu cholernie mocne natezenie swiatla puszczone przez 'zwykla' szybke, a nie tak jak jest w oryginalnych xenach przez skomplikowany uklad soczewkowy.. |
Do tego dochodzi jedna niezmiernie ważna kwestia - nie bez przyczyny oryginalny xenon montowany jest na specjalnych lampach, odpowiednio rozszczepiających strumień światła i z homologacją. Włożenie xenona do zwykłej lampy jest ryzykowne nie tylko ze wzgledu na to, że można stracić dowód rejestracyjny. Jeżeli kierowca, jadący z naprzeciwka bedzie miał wypadek, zawsze może powiedzieć, że został oślepiony, co oczywiście w takiej sytuacji będzie prowadzić do sprawdzenia instalacji. Takiej sytuacji nikomu nie życzę, ponieważ nie ma szans z niej wybronić się. Leżysz i kwiczysz |
_________________ Gość
pozdrawiam serdecznie
Samo skur*****stwo na tym świecie.
Skur*****stwo i pogarda.
 |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1

Piwa: 12/11 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Sob 03 Kwi, 2010 21:18
|
|
|
| sleepwalker napisał/a: | | , po drugie powinienes miec spryskiwacze na lampy | - tu kolego się z Tobą nie zgodzę ponieważ nie są wymagane spryskiwacze a jedynie zalecane to po pierwsze,
a po drugie | sleepwalker napisał/a: | | przegladu nie przejdziesz na HIDach nigdy | - nigdy nie mów nigdy w mojej A4 mam zamontowane HID- y i przegląd przechodzę bez najmniejszego problemu | sleepwalker napisał/a: | co do dzialania to HIDy sa naprawde rewelacyjne ale dla kierowcy auta w ktorym sa zamontowane osobiscie nie spotkalem HIDa ktory nie oslepia i nie wkur... tych z przeciwka, a to z jednej prostej przyczyny - jest to po prostu cholernie mocne natezenie swiatla puszczone przez 'zwykla' szybke | no i mówić na przykładzie mojej A4 u mnie swiatła nikogo nie oślepiają, na przeglądzie przechodzą bez problemu jak już wcześniej pisałem a to że nie oślepiają wiem bo sprawdzałem z drugiego autka jadąc z przeciwka jak również nie dają po lusterkach, więc jak kiedys spotkamy się może na zlocie to pierwszy raz będziesz miał okazję zobaczyć HID- a który nie oślepia |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1

Piwa: 12/11 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Nie 04 Kwi, 2010 08:35
|
|
|
co do przeglądów to rożnie z tym bywa ale w tej stacji diagnostycznej przykładają się do swojej pracy.
| sleepwalker napisał/a: | | HIDy nie oslepiaja to nie uwierze.. chyba ze masz puszczone na glebe i swieca 2m przed autem | no nie jednak świecą normalnie na odpowiednia odległości bo na przeglądzie miałem sprawdzoną wysokość wiązki światła i jest tak jak powinna i to dla tego że mam soczewki a tak na marginesie czym się różnią HID - y od fabrycznie montowanych Xenonów, że te oślepiają a oryginalne nie? Moim zdaniem to raczej chodzi o lampę a nie o zestaw |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.208, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |