|
Wymiana silnika |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sro 11 Maj, 2016 11:16 Wymiana silnika
|
|
|
Czesc, nie dawno kupilem sobie Audi a4 2001 roczki silnik 1.8 w benzynie, bede nim jezdzil w dlugie trasy wiec musze miec w nim wszystko wymionione tak zeby mnie nie zawiodlo. Mam zamiar wymienic tez silnik bo ma juz przejechane ponad 300 tys i boje sie ze za ktoryms razem nie wytrzyma trasy i zastanawiam sie nad zakupem silnika z roku 2010+ i tutaj jest moje zapytanie czy silnik od audi z 2010 r. bedzie pasowal do audi z 2001. i czy polecacie wstawiac silnik o wiekszej pojemnosci ? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 12 Maj, 2016 08:08
|
|
|
Odpuść kombinowanie ze swapem i zostaw jak jest w oryginale. Po pierwsze nie będzie pasować p&p, po drugie czym nowszy silnik tym mniej zaufania. 300tkm na 1,8L nie musi oznaczać agoni. Wręcz przeciwnie. Jeżeli jest teraz w dobrym stanie i będziesz o niego dbał, to spokojnie zrobisz nim jeszcze raz tyle co ma. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Dworek

Model: 100C4
Silnik: AAD
Zasilanie: benzyna+LPG; benzyna
Nadwozie: sedan
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 14 Maj 2009 Wszystkie posty: 236

Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wawa bielany
|
Wysłany: Sob 24 Wrz, 2016 08:38
|
|
|
Po prostu dokładnie sprawdź silnik i osprzęt, jeśli wszystko OK, nie ma sensu wymieniać. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |