|
Przesunięty przez: jimv8 Nie 26 Sty, 2014 12:42 |
Wymiana kierownicy A3 8P na nowszą |
Autor |
Wiadomość |
buddy
Model: A3 8P
Silnik: BKD
Zasilanie: ON
Nadwozie: 3D Hatchback
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 14:28 Wymiana kierownicy A3 8P na nowszą
|
|
|
Witam serdecznie.
Znajomy niedługo chce mi oddać kierownice S-Line ze ściętym dołem. Jednak brak w niej poduszki powietrznej. Chce się podjąć wymiany, kupić poduszkę i obszyć na nowo gdyż wymaga trochę kosmetyki.
Problem w tym, że nie do końca wiem czy każda okrągła poduszka pasuje do każdej kierownicy z okrągłym slotem na nią.
Zielono mi w tym temacie stad pytanie jakiej poduszki szukać ? Najczęściej na allegro trafiam na poduszki od A8 D3.
Czy musi to być poduszka od A3 by pasowały wtyczki ?
Niestety nie wiem z jakiego dokładnie modelu jest owa kierownica. Kolega oddaje bo do jego 8L nie pasuje. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 21:02
|
|
|
Wszystkie kierki robione są z jednego szablonu tak jak nie robią poduszki Airbag konkretnie do jednego modelu auta. Różnica polega tylko na multimedii. Jeżeli masz obecnie kierkę multimedialną, to będzie wszystko pasować. Poduszki powietrzne są z dwoma i z jednym zapalnikiem. Sprawdź u siebie co masz i szukaj takiej samej. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
buddy
Model: A3 8P
Silnik: BKD
Zasilanie: ON
Nadwozie: 3D Hatchback
|
Wysłany: Wto 10 Gru, 2013 08:43
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi.
Proszę mnie poprawić jeśli się mylę ale jeżeli przy każdej diagnostyce wyskakuje błąd połączenia z funkcjami multimedialnymi kierownicy to oznacza, że komputer powinien przyjąć nową kierownice tak jak pisze Adi, tak ?
Aktualna kierownica jest bez przycisków.
Czy ładunek/zapalnik poduszki jest w niej samej, czy jest gdzieś umiejscowiony za kierownicą przy kolumnie ? Gdy przeglądałem poduszki powietrzne (okrągłe z A8 D3) to natrafiałem czasem na aukcje samych poduszek (ok 400zl) i poduszek z "dużym nabojem" (prawdopodobnie ładunek/zapalnik), za ok. 1000zl. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw 12 Gru, 2013 20:17
|
|
|
buddy napisał/a: |
jeżeli przy każdej diagnostyce wyskakuje błąd połączenia z funkcjami multimedialnymi kierownicy to oznacza, że |
że masz zakodowaną funkcję multimedialną. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 35.173.48.18, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |