Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana jaeger na vdo a4b5
Autor Wiadomość
pyntla 


Model: A4
Silnik: 1.8
Zasilanie: Pb +lpg
Nadwozie: Sedan
Dołączył: 14 Lut 2019
Wszystkie posty: 6



Skąd: Lublin
Wysłany: Czw 14 Lut, 2019 21:47   Zmiana jaeger na vdo a4b5
     



Witam
Po przeszukaniu kilkuset tematów na temat zmiany zegarów, gdzie trafiłem na podzielone zdania i opinie w końcu nabyłem zegary vdo.
W mojej Audi były jaegery 8D0920930A które padły całkowicie, kiedyś już ktoś je reanimowal, ale przez to przestały prawidłowo działac dwa zegary (temp oleju i cieczy), teraz oprócz wskazań włączonych świateł, kierunkowskazów i ręcznego, nie pokazują nic. Jako że jest użyty emulator immo, podłączyłem zegary od anglika o oznaczeniu 8DO920980J (litery dokładnie nie pamiętam, ale są od diesla a w dodatku chyba od A6). Auto normalnie jeździ, dwa wskaźniki dalej martwe (czasem temp. Cieczy się podniesie delikatnie), obrotomierz wiadomo wyskalowany do 5tys rpm, a licznik ma dwie skale i liczy w mph, zostaje wskaźnik poziomu paliwa, który pokazuje odwrotnosc do tego co znajduje się w baku.
I tu moje pytanie, czy jak wyciągnę wsad jaegera i wrzucę go do vdo, to paliwo będzie pokazywalo właściwe wskazania, a do licznika i obrotomierza będę mógł wsadzić skalę z benzyny EU?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 565 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13187



Piwa: 654/64
Skąd: MWD
Wysłany: Pią 15 Lut, 2019 09:41   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Jak wyciągniesz wsad z Jaegera i zaprogramujesz nim VDO, to zegary przestaną działać.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
pyntla 


Model: A4
Silnik: 1.8
Zasilanie: Pb +lpg
Nadwozie: Sedan
Dołączył: 14 Lut 2019
Wszystkie posty: 6



Skąd: Lublin
Wysłany: Pią 15 Lut, 2019 10:17   
     



Adi202 napisał/a:
Jak wyciągniesz wsad z Jaegera i zaprogramujesz nim VDO, to zegary przestaną działać.


Czyli ten sposób odpada.
A jakiś inny sposób?
Czy poza przekodowaniem zegarów mph->kmh i 5k rpm->8k rpm nic więcej nie zadziała?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 565 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13187



Piwa: 654/64
Skąd: MWD
Wysłany: Pią 15 Lut, 2019 14:30   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Jeżeli wskazanie paliwa działa na odwrót to oznacza inny czujnik poziomu paliwa. Nie brnij w ta stronę bo zrobisz rzeźbę i narobisz sobie problemów.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
pyntla 


Model: A4
Silnik: 1.8
Zasilanie: Pb +lpg
Nadwozie: Sedan
Dołączył: 14 Lut 2019
Wszystkie posty: 6



Skąd: Lublin
Wysłany: Pią 15 Lut, 2019 18:42   
     



Adi202 napisał/a:
Jeżeli wskazanie paliwa działa na odwrót to oznacza inny czujnik poziomu paliwa. Nie brnij w ta stronę bo zrobisz rzeźbę i narobisz sobie problemów.


Ok, rozumiem
A sytuacja zmiany mil na kilometry (przebieg i dzienne km)?
I ewentualna zmiana wskazań licznika do tego co było w tamtym?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 565 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13187



Piwa: 654/64
Skąd: MWD
Wysłany: Pią 15 Lut, 2019 18:56   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Sprawę mil na kilometry załatwisz za pomocą kodowania zegarów. Wystarczy zmienić 4 na 1 lub 0 i wyświetli się przebieg w km.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
pyntla 


Model: A4
Silnik: 1.8
Zasilanie: Pb +lpg
Nadwozie: Sedan
Dołączył: 14 Lut 2019
Wszystkie posty: 6



Skąd: Lublin
Wysłany: Pią 15 Lut, 2019 21:06   
     



A korekta przebiegu jest możliwa? Bo z tego co gdzieś mi się przewinęło, to jest taka opcja.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 565 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13187



Piwa: 654/64
Skąd: MWD
Wysłany: Sob 16 Lut, 2019 12:26   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Dopasowanie przebiegu do oryginału jest jak najbardziej możliwe.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
pyntla 


Model: A4
Silnik: 1.8
Zasilanie: Pb +lpg
Nadwozie: Sedan
Dołączył: 14 Lut 2019
Wszystkie posty: 6



Skąd: Lublin
Wysłany: Sob 16 Lut, 2019 12:56   
     



Adi202 napisał/a:
Dopasowanie przebiegu do oryginału jest jak najbardziej możliwe.


Dziękuję serdecznie za odpowiedzi, zostaje mi znaleźć temat gdzie było to opisane.
Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Elektryka i elektronika

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [A3 1.8T 150PS 99r.] Wyświetlacz VDO ...
trojanek16 Elektryka i elektronika 7 Pon 17 Gru, 2012 19:32
trojanek16
Brak nowych postów Audi A4 B5 - dołożenie FIS-a - zmiana...
Ponczo Elektryka i elektronika 85 Pon 19 Gru, 2016 21:07
Skyline
Brak nowych postów Audi A3 8L zegary Jaeger, co podejdzie?
zgredek1 Elektryka i elektronika 0 Czw 08 Paź, 2015 21:28
zgredek1
Brak nowych postów Pin z licznika Jaeger Zgorzelec
ramzesisko Polecane warsztaty, sklepy itp. 1 Wto 16 Sie, 2016 02:07
Adi202
Brak nowych postów licznik vdo w a80
daniello85 Pozostałe tematy 6 Sob 24 Lip, 2010 12:30
Pasiak



[ Twoje IP to: 34.236.145.124, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - anime - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności