Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
akwaria skrzyni automatycznej CRD
Autor Wiadomość
bialy 



Model: c4
Silnik: ABC
Zasilanie: BENZYNA+LPG
Nadwozie: Avant
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2012
Wszystkie posty: 125



Piwa: 2/2
Skąd: GRÓJEC
Wysłany: Sro 20 Gru, 2017 11:23   akwaria skrzyni automatycznej CRD
     



Posiadam audi a6 c4 2.6 w automacie CRD . Skrzynia uległa jakiejś awarii a mianowicie w pozycji D nie ma pierwszego biegu(trochę ciągnie ale powiedzmi ze w 1/3 tego co bylo) natomiast jak wezmę na bieg 1 na samym dole to jest jedynka i po ruszeniu jak wbijam wyżej na 2 to przerzuca i tak 3 i później D to wszystko chodzi. Przy zwalnianiu redukuje na 3 i na 2. A jak stane zeby była potrzebna jedynka to jej nie ma. Może macie jakieś sugestie co do tej awarii? Jak to się stało wymieniłem olej filtr i wyczyscilem kasetę ale to nic nie pomogło a bym powiedział że zrobiła się bardziej nerwowa. A odnośnie tego mam pytanie z wymianą skrzyni na drugą. Czy będzie pasowac do komputera skrzyni tylko z oznaczeniem CRD czy jakis inny automat o innym oznaczeniu też by się nadal?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 564 razy
Wiek: 45
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13135



Piwa: 653/64
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 20 Gru, 2017 16:46   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Jeżeli skrzyni coś dolega, to masz tzw tryb awaryjny. Jeżeli jest tryb awaryjny, to masz na 123% zapisaną usterkę w sterowniku skrzyni. Podłącz się komputerem ze skrzynią i będziesz wiedzieć co jest nie halo.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
bialy 



Model: c4
Silnik: ABC
Zasilanie: BENZYNA+LPG
Nadwozie: Avant
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2012
Wszystkie posty: 125



Piwa: 2/2
Skąd: GRÓJEC
Wysłany: Sro 20 Gru, 2017 21:06   
     



Ok tak zrobie. A powiedz mi czy po podłaczenu kompa trzeba miec wcisniety pedał hamulca bo gdzies wyczytałem ze trzeba go wcisnac bo inaczej wyskoczy blad czujnika pedalu hamulca?
A co do skrzyni jeszcze jak rozebralem ta kasete to w pewnej czesci w paru miejscach byly takie kupku syfu z metalowymi opilkami i tak sie zastanawiam czy jakas tarczka sie nie posypala.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 564 razy
Wiek: 45
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13135



Piwa: 653/64
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 21 Gru, 2017 08:03   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Tarczki na pewno masz powycierane, to norma i tego nie unikniesz. 700zł komplet nowych. Z pedałem hamulca nie przesadzaj. Połącz się i odczytaj usterki.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
bialy 



Model: c4
Silnik: ABC
Zasilanie: BENZYNA+LPG
Nadwozie: Avant
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2012
Wszystkie posty: 125



Piwa: 2/2
Skąd: GRÓJEC
Wysłany: Czw 21 Gru, 2017 21:35   
     



00652 Monitorowanie biegow nieakceptowalny sygnal- przejsciowy
00526 Przełacznik swiatel stop-przod nieakceptowalny sygnal
takie błedy wyskoczyly.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 564 razy
Wiek: 45
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13135



Piwa: 653/64
Skąd: MWD
Wysłany: Pią 29 Gru, 2017 09:50   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Wygląda na uszkodzenie przełącznika zmiany biegów F125. Sprawdź w wartościach mierzonych czy sterownik widzi prawidłowo wszystkie biegi.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
bialy 



Model: c4
Silnik: ABC
Zasilanie: BENZYNA+LPG
Nadwozie: Avant
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2012
Wszystkie posty: 125



Piwa: 2/2
Skąd: GRÓJEC
Wysłany: Pią 29 Gru, 2017 23:11   
     



Rozumiem ze musze pod kompem odczytac te wartosci? ewentualnie jakie powinny byc? a ten przełącznik f125 gdzie sie znajduje tak dokładniej? gdzies na płycie sterujacej?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 564 razy
Wiek: 45
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13135



Piwa: 653/64
Skąd: MWD
Wysłany: Nie 31 Gru, 2017 13:00   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



bialy napisał/a:
Rozumiem ze musze pod kompem odczytac te wartosci? ewentualnie jakie powinny byc? a ten przełącznik f125 gdzie sie znajduje tak dokładniej? gdzies na płycie sterujacej?

F125 znajduje się na końcu linki przełączającej biegi. Wartości powinny być właściwe czyli przy P powinno wyświetlać P przy R również R itd.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
bialy 



Model: c4
Silnik: ABC
Zasilanie: BENZYNA+LPG
Nadwozie: Avant
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2012
Wszystkie posty: 125



Piwa: 2/2
Skąd: GRÓJEC
Wysłany: Nie 31 Gru, 2017 16:43   
     



Ok sprawdze to jak bede miał mozliwosc. Dzieki i wszystkiego dobrego w nowym roku :-)

[ Dodano: Czw 11 Sty, 2018 21:44 ]
Sprawdzalem w dwuch roznych programach i kiedy przelaczam dzwignie to na kompie tez sie zmienia wartosc taka jaka jest na dzwigni. A zaobserwowalem ze jak wlacza sie test elektro zaworow to trzy pykaja a czwarty nie(N91).
a błędy sa caly czas te same: 00652(na jednym programie napisane jest drazek wyboru biegu, nieprawidlowy sygnal a w drugim ten sam blad jest podpisany narzedzia monitorowania) i 00526 (wlacznik swiatel stop)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;)

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [A6 C4]Wymiana oleju w skrzyni automa...
elmek13 Skrzynie automatyczne 80 Sob 01 Lip, 2017 14:36
plusoko
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi v8 - łożyskowanie polosi w skrzyni au...
jimv8 Quattro 4 Pią 09 Kwi, 2010 08:46
jimv8
Brak nowych postów przełożenie skrzyni automatycznej z b...
kbastek17 Skrzynie automatyczne 1 Czw 07 Lut, 2013 07:06
Pasiak
Brak nowych postów [A6 c5 1.9tdi 05r] Tryb awaryjny w sk...
Fotis1985 Skrzynie automatyczne 25 Czw 07 Cze, 2012 14:58
BYLLY87
Brak nowych postów Jaki olej do skrzyni automatycznej au...
mikeyy Skrzynie automatyczne 4 Pon 07 Sty, 2013 18:59
WormsCrew88



[ Twoje IP to: 54.224.118.247, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności