Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sergio
Czw 11 Kwi, 2013 10:45
instalacja navigation plus
Autor Wiadomość
Kuba Allroad 


Model: c5 allroad
Silnik: aek
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant
Dołączył: 09 Kwi 2013
Wszystkie posty: 11



Skąd: lodz
  Wysłany: Wto 09 Kwi, 2013 20:51   instalacja navigation plus
     



Witam. Jestem swiezy na forum dlatego nalezalo by sie przedstawic-Bondziorno-)
problem moj polega na instalacji navigation plus zamiast zwyklego radia na kasetki do A6 C5 Allroad-a konkretnie o podlaczenie tunera tmc. Navi podlczylem i gra,nie mam jeszcze map i podlaczonej anteny ale z tego co wyczytalem potrzebne jest jeszcze podlaczenie tunera tmc,ktory posiadam nie ma jednak wystarczajacej wiedzy jak poprowanie go podlaczy-mam potrzebna kostke i przewdoy do navi ale nie wiem jak je wpiac do isnatalacji mojej Audi. Prosze o pomoc,badz schemat jak podlaczyc tuner tmc zeby dzialalo tak jak powinno. Wyczytalem ze potrzebne jest jeszcze wpiecei sie pod abs ale to juz male piwko.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 574 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13247



Piwa: 657/64
Skąd: MWD
Wysłany: Wto 09 Kwi, 2013 22:28   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Na necie dostaniesz gotowe przejściówki do TMC. Podłączenie jest bardzo proste. Antenę radiową podłączasz do TMC, a wyjście antenowe z TMC podłączasz do RNSa. Dodatkowo wtyk zasilający gdzie masz dwie pary CAN jedna do RNS na złącze 26cio pinowe a druga para do magistrali CAN Info w aucie.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Kuba Allroad 


Model: c5 allroad
Silnik: aek
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant
Dołączył: 09 Kwi 2013
Wszystkie posty: 11



Skąd: lodz
Wysłany: Sro 10 Kwi, 2013 19:02   ADI202
     



ADI202-Mistrzu ,a gdzie konkretnie tego szukac?-wrzycisz jakiegos linka?
posiadam tuner tmc i kostke wraz z 6 przewodami,mam rowniez przewody antenowe miedzy navi a tym tmc-problem tylko ze nie wiem jak i gdzie to podlaczyc. Wszystko jest z demontazu rozbitka i wszystkie kable maja po ok 20cm... podpowiedz jesli mozesz....
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 574 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13247



Piwa: 657/64
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 10 Kwi, 2013 19:15   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Tu masz konkretną aukcję http://allegro.pl/nowy-ka...3133825234.html może nie jest to w tym przypadku aż takie drogie, ale widziałem też za 49zł.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Kuba Allroad 


Model: c5 allroad
Silnik: aek
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant
Dołączył: 09 Kwi 2013
Wszystkie posty: 11



Skąd: lodz
Wysłany: Sro 10 Kwi, 2013 19:25   adi202
     



dzieki bardzo za szybka odpowiedz. Mam wlasnie taka kostke tylko nie wiem gdzie te przewody podlaczyc... i tu jest problem... bo kable antenowe miedzy navi a tunerem tez posiadam. Generalnie chodzi mi o to zeby te przewody podlaczyc...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 574 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13247



Piwa: 657/64
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 10 Kwi, 2013 19:55   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



W którym miejscu w aucie będziesz montował ten tuner?
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Kuba Allroad 


Model: c5 allroad
Silnik: aek
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant
Dołączył: 09 Kwi 2013
Wszystkie posty: 11



Skąd: lodz
Wysłany: Sro 10 Kwi, 2013 19:58   
     



w dowolnym moge-ale wolabym w oryginalnym czyli za licznikiem bo uchwyt mam
-jakis pomysl?

[ Dodano: Sro 10 Kwi, 2013 20:00 ]
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 574 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13247



Piwa: 657/64
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 10 Kwi, 2013 20:14   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Kuba Allroad napisał/a:

-jakis pomysl?

Pomysły zawsze są.
Musisz podłączyć się 4 przewodami do RNS, a dwoma do zegarów. W wiązce od TMC powinieneś mieć przewody:
pomarańczowy z brązowym paskiem CAN L, pomarańczowy z fioletowym paskiem CAN H- to jest magistrala CAN do zegarów.

szary z białym paskiem CAN H
szary z czerwonym paskiem CAN L to jest magistrala CAN RNS

czerwony z żółtym paskiem 12V
brązowy masa


Magistrala do zegarów CAN H do pinu 5 w szarej wtyczce zegarów
CAN L do pinu 6 w szarej wtyczce zegarów
Magistrala RNS CAN H do pinu 13 w RNS (gniazdo 26cio pinowe)
CAN L do pinu 26 w RNS
zasilanie
Czerwony z paskiem do zasilania RNS (gruby przewód)
brązowy do grubego brązowego w RNS.

Z anteną sobie na pewno poradzisz - przewody pasują tylko w jednym kierunku.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Kuba Allroad 


Model: c5 allroad
Silnik: aek
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant
Dołączył: 09 Kwi 2013
Wszystkie posty: 11



Skąd: lodz
Wysłany: Sro 10 Kwi, 2013 20:23   
     



JESTES BOSKI-hehe dzieki.
jeszcze nie wiem czy to zadziala bo sprawdze dopier jutro ale jesli sie uda to bedzieesz mial specjalne podziekowania w glownym wydaniu widamosci w TVP1 o 19.30 ktore osobiscie zlorzy Ci Tusk i Kaczynski trzymajacy sie za rece-hehe. DZIEKI BARDZO.
mam jeszcze little problem z antena-wykrecilem ja z dachu tego rozbitka ale nie wyruwalem juz kabli spod sufitufki, i z tej orygianlej anteny wystaja 3 wtyczki-nie bardzo mam pojecie jak podlaczyc i ktory przedow zeby bylo gites-ale to juz na spokojnie-najpierw ten tuner-jeszcze raz dzieki!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 574 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13247



Piwa: 657/64
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 10 Kwi, 2013 20:28   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Kuba Allroad napisał/a:
Tusk i Kaczynski

Tffuuuuu! Tylko nie to. Tylko nie oni. :przestraszony:

Z anteną też nie będzie problemu. Triplex bo tak nazywa się ta antena ma podłączenia standardowe. Inaczej się ich nie podłączy. Jeden radio, drugi przewód GSM i trzeci GPS.
Z jakiego rozbitka pochodzi ta wiązka - chodzi o model i o rok.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Kuba Allroad 


Model: c5 allroad
Silnik: aek
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant
Dołączył: 09 Kwi 2013
Wszystkie posty: 11



Skąd: lodz
Wysłany: Sro 10 Kwi, 2013 22:15   
     



Allroad 2.5tdi tip 2004-navi + blaukpunkt-wszytsko z niego wyjete do mojego Allroada 2002 2.5tdi tip. Wiem ze gniazda inaczej sie nie polaczy-tylko ze ja mam te 3 kable i nie wiem ktory odpowiada z gps. Nie chcialbym rozbierac calego dachu i prowadzic na nowo kabla i anteny-ponoc wystarczy ze wsadzi sie antene gps obok bezpiecznikow z lewej strony,tylko ktory kabel podlaczyc? Antene radiowa mam oryginalna i wystarczajaco dobrze gra-tuner tmc postarm sie podlaczyc jutro,zostaje tylko ta antena i fura bedzie jak lala-)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 574 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13247



Piwa: 657/64
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 10 Kwi, 2013 23:02   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



W takim razie w wiązce będziesz mieć inne kolory przewodów
Wszystko zostaje bez zmian prócz magistrali CAN do RNS. Biały z szarym paskiem CAN H do pinu 13 w RNS i zielony z szarym paskiem CAN L do RNS na pin 26.
Kabel w triplexie odpowiedzialny za GPS ma metalową wtyczkę. Radio i GSM ma zabezpieczenie na wtyczkach z plastiku kolor szary i czarny.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Kuba Allroad 


Model: c5 allroad
Silnik: aek
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant
Dołączył: 09 Kwi 2013
Wszystkie posty: 11



Skąd: lodz
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 21:02   ADI202
     



Mistrzu Zloty- podlaczylem tuner TMC wedlug Twoich zalecen i chyba hula-tzn nie wyswietla mi sie kominukat na navi ze nie jest podlaczony,na Fisie bez zmian ale to pewnie dlatego ze liczniuk nie przystosowany,bo przeciez oryginalie mialem kasete chorius-zastaniawim sie czy gdybym przelorzyl zegary z tego rozbitka co mam caly ten zestaw to czy razem by to dzialalo prawidlowo...? Natomiast jesli chodzi o antene gps to wciaz walcze-mam tego triplexa z 3 koncowkami i wiem juz dzieki Tobie ze ta metalowa koncowka odpowiada za gps-nie mam jeszcze kabla i koncowki do rns... I czy musi to wszystko isc przec Tuner Tmc czy wystarczy podlaczyc bezposrednio? Poki za dotychczasowa pomoc WIELKIE DZIEKI-))
Potrzebujemy w Polsce wiecej takich ludzi jak Ty...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 574 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13247



Piwa: 657/64
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 23:04   Re: ADI202
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Kuba Allroad napisał/a:

Potrzebujemy w Polsce wiecej takich ludzi jak Ty...

Niestety będzie ich coraz bardziej ubywać. :-/
Z licznikiem nie kombinuj, bo nie odpalisz silnika. W liczniku jest immobilizer. Prościej jest zmienić ustawienia twoich zegarów tak aby wyświetlały się informacje na wyświetlaczu.
Rolą TMC jest odbiór informacji drogowych a dokładnie korki drogowe oraz z tego tytułu ewentualna zmiana trasy. Jeżeli nie podłączysz anteny do TMC, to ta funkcja nie bedzie działać.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Kuba Allroad 


Model: c5 allroad
Silnik: aek
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant
Dołączył: 09 Kwi 2013
Wszystkie posty: 11



Skąd: lodz
Wysłany: Pią 12 Kwi, 2013 21:13   
     



Mistrzu Zloty-czyli sygerujesz zeby najpierw podlaczyc tmc poprawnie z uwzglednieniem oryginanej anteny triplex gps? dopiero pozniej starc sie zmienic funkcje fis na wlasciwe...?
Sorki ze tak truje du** ale nie spotkalem jeszcze kogos z tak obszerna wiedza na temat elktroniki tego samochodu... Mucios Gracias For Everthting -)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » GPS i GSM

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Instalacja od haka
gdzie i jak podłączyć?
pawlas12 Elektryka i elektronika 2 Sob 20 Kwi, 2013 20:05
pawlas12
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi silniki z turbo a instalacja LPG
Wszystko co dotyczy instalacji LPG na...
slawekw Turbodoładowanie 12 Sro 15 Sie, 2012 16:16
metyoo
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Auto na "wodę", czyli insta...
karlos2 Pozostałe tematy 21 Sro 23 Sty, 2013 23:15
adamskimax
Brak nowych postów Navigation Plus
Głośniki
AudiBFC Car Audio 13 Nie 27 Lip, 2014 12:24
AudiBFC
Brak nowych postów Navigation Plus DX
Zylu Car Audio, GPS i GSM 1 Sro 14 Sty, 2015 14:44
Adi202



[ Twoje IP to: 54.145.38.157, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności