|
Zamknięty przez: jimv8 Wto 15 Maj, 2012 07:31 |
V8 - wyciek oleju z dyfra skrzyni biegow - automat |
| Autor |
Wiadomość |
jimv8

Model: V8
Silnik: 3,6
Zasilanie: benz+lpg
Nadwozie: sedan
Pomógł: 10 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Mar 2010 Wszystkie posty: 1276

Piwa: 35/47 Skąd: Konin

|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 12:05
|
|
|
Adi202,
czujnik cisnienia oleju jest walniety,,,wycieku nie ma
rafał,
od strony silnika nie ma wycieku
co wazne,,,kazdy olej ma swoj zapach, mechanicy potwierdzili ze to jest ewydentnie przekladniowy.
dzisiaj wieczorem ponownie wjade na kanal i przyjze sie dokladniej
dziekuje za sugestie, zawsze latwiej na cos szczegolniejszego zwrocic uwage |
_________________ Niech będzie pochwalony napęd Quattro !! |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 13:00
|
|
|
| rafał napisał/a: | | Sprawdz też czy nie puszcza oleju oring przy aparacie zapłonowym. Mnie ciekło na tym z czujnikiem halla i leciało na wydech. |
Na głowicy od 1 do 4 obok aparatu zapłonowego jest metalowa zaślepka spod niej również lubi pocieknąć. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
pawcio

Model: C4
Silnik: AAH
Zasilanie: benzyna + kuchenka LPG
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 13 Maj 2009 Wszystkie posty: 1289

Piwa: 38/3 Skąd: Olsztyn, Jeziorany
|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 17:47
|
|
|
może też trochę cieknąć z simmeringów na wałkach rozrządu, u mnie tak powoli zaczyna się dziać, i czeka mnie robota |
_________________ wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 17:57
|
|
|
Jeśli to przekładniowy, to myślę, że ATF z centralnego mech. różn. kapie wprost na katalizator.
Pisałeś, że wymieniałeś skrzynię sprawdz też rurkę wchodzącą do skrzyni od chłodnicy ATF, tą przy śrubie od rozrusznika może jest nie dokręcona i puszcza olej. |
|
|
|
|
|
 |
jimv8

Model: V8
Silnik: 3,6
Zasilanie: benz+lpg
Pomógł: 10 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Mar 2010 Wszystkie posty: 1276

Piwa: 35/47 Skąd: Konin

|
Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 10:09
|
|
|
jak narazie jeżdżę i czekam aż się coś rozsypie. byłem u kolegów w serwisie VW. zajeli śię jak należy - umyli, prześwietlili, potraktowali wewnętrzne drogi asfaltowe jak tor wiścigowy i po chwili wąchania spalonego oleju nieznależli wycieku,,,,pomijając fakt że jest
po 2000 km okazało się że zabrakło oleju w układzie wspomagania kierownicy - czyżby przekładnia ??hmmm...znajduje się nad skrzynią |
_________________ Niech będzie pochwalony napęd Quattro !! |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.210, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |