Mam w V8 z przednią szybą od strony kierowcy problem a mianowicie ciężko schodzi w dół w górę jest dużo lepiej. A dzieje się to w taki sposób że jak nacisnę przycisk opuszczania to schodzi jakieś 10cm z pewnym oporem a zaraz po tym już normalnym tempem. Problem jest również z przełącznikami bo się przegrzewają i przestają działać. Wielokrotnie czyściłem przełączniki i smarowałem prowadnice w drzwiach , a od strony kierowcy gość mi przerobił na przekaźniki i chociaż tutaj nie padają przełączniki. Jak byście mieli jakieś pomysły to proszę podesłać Pozdro
_________________ pozdrawiam kapsel
Moja stajnia:
100 C3 2.3 CD 1987
V8 3.6 1990
Allroad A6 C5 2.7 BT 2003
Hejka. Pozwolę sobie odpisać chociaż nie posiadam el. szyb ale z tego co opisujesz to ewidentnie masz jakieś opory mechaniczne w mechaniżmie które powodują przeciążenia . Może któraś z rolek się wytarła i stawia opór albo na lince puściło kilka drucików i w pancerzu robi opór, albo na silniczku przekładnia ślimakowa. Może ktoś ci dokładniej podpowie ale wg mnie powinieneś mechanizm wymienić. Pozdrawiam Grzesiek
_________________ "...nie ma takiego gó***a, z którego nie dało by się wyjść..."
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
nie ma większych problemów,po rozebraniu drzwi , wszystko jest jak na dłoni
_________________ Gość Witamy na forum ATT http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM POMAGAM TYLKO NA FORUM Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
nie ma większych problemów,po rozebraniu drzwi , wszystko jest jak na dłoni
Trzeba odkręcić śruby i wyciągnąć do dołu??
powiem Ci szczerze,że robiłem to tylko raz i to jakies 3 lata temu i szczerze mówiąc nie pamietam jak to teraz dokładnie wygladało, jednakże pamietam,że poszło mi szybko i bezboleśnie
_________________ Gość Witamy na forum ATT http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM POMAGAM TYLKO NA FORUM Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Mnie też to czeka niedługo, ale już nie po raz pierwszy musisz odkręcić te 4 duże śruby pod tapicerką i wtedy zdejmujesz część drzwi z mechanizmem opuszczania szyb. Tak jak powiedział przedmówca - masz wszystko jak na dłoni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum