Kompania Braci - serial oparty na autentycznych wydarzeniach i zrealizowany przez HBO. O ile dobrze pamiętam, można było go obejrzeć na Dwójce. Coś pięknego, a jednocześnie bardzo smutnego
_________________ Gość pozdrawiam serdecznie
Samo skur*****stwo na tym świecie.
Skur*****stwo i pogarda.
Ostatnio zmieniony przez szynszylek Nie 17 Maj, 2009 10:21, w całości zmieniany 1 raz
Model: 8B Coupe
Silnik: 2,3 NG
Zasilanie: benzynka +kuchenka
Nadwozie: Coupe
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 30 razy Dołączył: 11 Maj 2009 Pochwał: 2 Wszystkie posty: 1859
Ostatnio oglądałem " Gustloff"`a film lekko tendencyjny , ale wart obejrzenia. Opowiada o zatopieniu przez Rosjan , statku z uciekinierami z Gdyni w styczniu 45 roku. Ciekawostką jest to , że zginęło więcej ludzi niż podczas zatonięcia Tytanica . Była to jak dotąd Największa tragedia morska.
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem."
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 30 razy Dołączył: 11 Maj 2009 Pochwał: 2 Wszystkie posty: 1859
Być może jako absolwent historii nie powinienem tego pisać ale "Czterech pancernych i pies" to też jeden z moich ulubionych seriali o tematyce wojennej . Głosy że jest on zakłamany historycznie są prawdą, ale dla mnie zawsze bedzie to serial przygodowy, na którym sie wychowałem i który bawi mnie do dziś
wrog u bram jest super filmem jeszcze podobał mi sie "jeniec - tak daleko jak nogi poniosa" , zaginiony batalion, 9 kompania, ogolnie mowiąc lubie filmy o tematyce wojennej
_________________ Audi A6 c4 Avant 2,6 150 KM
Audi 80 b3 Sedan 1,8 90 KM - (było)
Audi 100 c3 Sedan 2,3 136 KM - (było)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum